Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
08.08.2014 22:32:24
Deli članek:

Bo Celtic ostal brez vratarja?

vszi

Škotski Celtic, nasprotnik Maribora v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, bo po vsej verjetnosti ostal brez zelo pomembnega nogometaša.

Fraser Forster, angleški reprezentančni vratar, ki je bil član angleške reprezentance tudi na svetovnem prvenstvu v Braziliji, je verjetno največji zvezdnik škotskega Celtica, nasprotnika vijoličastih v play-offu za ligo prvakov. 

Toda kot vse kaže, se bo Forster že kaj kmalu vrnil v domovino - pravzaprav je že danes zvečer odpotoval na pogajanja v Anglijo -  in ne bo branil vrat škotskega velikana na tekmah proti Mariboru. Za šestindvajsetletnega čuvaja mreže se namreč zelo resno zanima premierligaš Southampton, ki ima po vseh prodajah v tem prestopnem roku na voljo zares veliko denarja. In nekaj, natančneje kar 12,5 milijonov evrov, naj bi ga investirali v Forsterja. 

Southampton in Celtic sta sodelovala že v preteklosti, pred začetkom prejšnje sezone je namreč Angleže okrepil Kenijec Victor Wanyama, za katerega je Southampton Celticu odštel kar 15,5 milijonov evrov. 

Bo pa Celtic s prodajo Forsterja tudi ogromno zaslužil. Za angleškega vratarja so namreč leta 2012 Newcastlu plačali 2,5 milijona evrov, zdaj bodo torej zaslužili kar petkrat več.