Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.07.2014 10:58:39
Deli članek:

Narediti želi korak naprej

Grega Wernig

Novinec v celjskem dresu Marko Jakolić je kljub dvema porazoma svojega kluba v uvodnih 180 minutah pustil dober vtis.

V tej sezoni se v dresu slovenskega prvoligaša iz Celja dokazuje tudi Marko Jakolić. Bočni branilec se je v Areno Petrol preselil iz Krškega, pred tem pa je igral tudi za Krko, Ivančno Gorico in celo Grechen, nižjeligaški klub iz Švice, bil je tudi v Makedoniji. Jakolić je v uvodnih dveh nastopih v celjskem dresu pustil zelo dober vtis, čeprav je res, da je njegov klub obe tekmi izgubil.

"Rezultat nam v teh prvih dveh tekmah nikakor ni šel na roko, saj smo vselej pokazali, da smo kakovostna ekipa, ki lahko nadigra nasprotnika v vsakem segmentu igre. Žal nam sreča ni bila naklonjena, še posebej na prvi tekmi, ko smo kar štirikrat zadeli vratnico. Mislim, da smo si po prikazanih igrah zaslužili bistveno več, dober rezultat pa smo želeli tudi zato, ker smo vsi v klubu vložili maksimalen trud in koncentracijo v zastavljen cilj. Ampak takšen je nogomet, enkrat ti da, drugič ti vzame. Vsekakor moramo še naprej verjeti in vztrajati pri zastavljeni filozofiji igre. Enkrat se nam bo zagotovo odprlo tudi rezultatsko. Verjamem, da bo tako že v petek, ko na Areno Petrol prihaja Krka. Upamo, da nas bodo na tej tekmi ponovno v lepem številu podprli tudi naši gledalci. Menim, da jih s pristopom na prvi tekmi nismo razočarali, tudi tokrat pa obljubljamo, da se bomo borili za vsako žogo, da bomo čvrsti, odločni in da jih bomo z vsemi močmi skušali nadgraditi z zmago," je uvodnih celjskih 180 minut v 1. SNL pokomentiral novinec med grofi.

Kako pa se 23-letni Jakolić počuti v svojem novem klubu? "Menim, da sem v Celju našel tisto zdravo, pozitivno sredino, kjer se lahko osredotočim le na nogomet. Klub je izjemno urejen, nogometaši imamo na voljo vse, kar potrebujemo za nemoteno treniranje in igranje. Moštvo je nedvomno prava sredina za napredek mladih nogometašev, zato tudi sam verjamem, da bom v Celju naredil korak naprej. Bi se pa rad ob tej priložnosti zahvalil tudi nogometnemu klubu Krško, kjer sem preživel večji del moje kariere, da so mi vselej stali ob strani in mi tudi omogočili prestop v Celje. Da se trenutno nahajam v tako velikem in dobro organiziranem klubu kot je Celje, so zaslužni tudi oni," je branilec še dodal v pogovoru za uradno spletno stran svojega kluba.