© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2024 12:27:34
Deli članek:

Nasvidenje, Bordeaux! Slabe novice iz Francije, Vipotnik in Riera se selita v ...

Girondins Bordeaux

Nič kaj dobre novice v povezavi s padlim francoskim velikanom Bordeauxom.

Šestkratni francoski prvak Bordeaux je v minuli sezoni igral v drug francoski ligi. Za vrnitev si je kakopak zastavil vrnitev med elito, kar pa mu niti s pomočjo nekdanjega napadalca Maribora Žana Vipotnika in starega znanca s slovenskih zelenic Alberta Riere ni uspelo.

Za nameček se je klub znašel v velikih finančnih težavah, žarek upanja pa je posijal, ko se je oglasilo investicijsko podjetje, ki si med drugim lasti angleškega velikana Liverpoola.

Fenway Sports Group je pokazalo zanimanje in namero o nakupu francoskega drugoligaša, včeraj pa je odjeknila novica, da odstopajo od nakupa. Kaj pa zdaj? Ker v tako kratkem času seveda ne bodo uspeli najti novih investitorjev, se bo zgodil scenarij, ki si ga ni želel videti nihče.

Ker Bordeaux ne izpolnjuje več zahtev za francosko drugo ligo, bo v prihodnji sezoni igral razred nižje oziroma v tretji francoski ligi, ki je polprofesionalna. O tem so že obvestili svoje navijače, vprašanje pa je, kaj se bo zgodilo z nogometaši in trenerskim štabom, ki mu poveljuje Riera. Hkrati so to vse prej kot dobre novice za Maribor, ki mu Bordeaux za Vipotnika še zmeraj dolguje zajeten znesek.