Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2024 14:43:05
Deli članek:

Grozljivi prizori iz Brazilije, kjer je policist ustrelil vratarja, šokirajo (foto + video)

Ravno v dneh, ko je stara celina v nestrpnem pričakovanju, saj bodo v nedeljo v Berlinu okronili novega evropskega prvaka, vseameriška nogometna javnost pa je usmerjena v ZDA, kjer se končuje Copa America, iz Brazilije prihaja novica iz rubrike 'Saj ni res, pa je'.

Brazilska nižjeligaška nogometna tekma med kluboma Gremio Anapolis in Centro Oeste se ni končala v mirnem ozračju. Ko so se igralci obeh moštev ob koncu zapletli v prepir, ki je prerasel v fizično obračunavanje, so v spor posegli policisti. Do tu vse lepo in prav, a eden od varuhov reda in miru je šel čez rob, saj je izvlekel strelno orožje, ga usmeril v vratarja Goleira Ramona Souzo in ga, meni nič tebi nič, ustrelil v nogo.


Policist je več kot očitno situacijo ocenil bolj kritično, kot je v resnici bila, predvsem pa je pretiraval pri izboru načina posredovanja. Spor bi bilo seveda mogoče rešiti tudi brez streljanja, sreča pri vsem skupaj pa je bila ta, da je streljal s plastičnimi naboji. No, kljub temu je vratarja poškodoval, svojo nespametno potezo pa bo moral zagovarjati v sodnih dvoranah.