Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2024 08:53:25
Deli članek:

Kakšen kaos! Urugvajski nogometaši so se na tribuni pretepali s kolumbijskimi navijači! (video)

Profimedia

Kolumbija je na drugi tekmi polfinala Cope America z 1:0 premagala Urugvaj in se bo v velikem finalu pomerila z Argentino.

Edini gol na tekmi je v 39. minuti zabil Jefferson Lerma, Urugvajcem pa ni pomagalo niti to, da so celoten drugi polčas igrali z igralcem več na igrišču, kajti v sodnikovem podaljšku prvega dela je bil izključen Kolumbijec Daniel Munoz. 

Po tekmi pa je prišlo do velikega kaosa in vsesplošnega pretepa, ko so urugvajski nogometaši skočili na tribuno s kolumbijskimi navijači in jih začeli pretepati. Povod za vse skupaj naj bi bilo neprimerno obnašanje Kolumbijcev, ki so napadli del tribune, kjer so se nahajali svojci in prijatelji urugvajskih nogometašev. Najbolj bojevit je bil prvi zvezdnik Urugvaja Darwin Nunez, ki se je na kolumbijske navijače najprej spravil s stolom, potem pa še s pestmi. 

"Naj vam nekaj povem, preden bodo prekinili prenos, ker nam ne dovolijo govoriti v mikrofone, ne želijo, da povem karkoli o tem, kaj se dogaja, toda to je katastrofa," je v prenosu dejal kapetan Urugvaja Jose Maria Gimenez. "Prosim vas, bodite previdni, naše družine so na tribuni, tam so novorojenčki, dojenčki. To je katastrofa, nikjer ni bilo policije, zato smo morali braniti naše družine. To je krivda dveh ali treh ljudi, ki so preveč spili in ki ne znajo piti," je še dodal. 

Kaj vse se je dogajalo, si lahko ogledate v priloženih videoposnetkih.