Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2024 13:34:58
Deli članek:

Kaj pa Viole? Sestale so se slovenske navijaške skupine in izpostavili tri ključne točke navijaške problematike

Martin Metelko

Navijaške skupine z zanimivim sestankom.

Kot so na svoji spletni strani razkrili navijači ljubljanske Olimpije, Green Dragonsi, so se pred kratkim sestale nekatere navijaške skupine. Kaj je bil namen tega sestanka? Kot so zapisali, so na srečanju sklenili pomembne zaveze, v spodaj predstavljenih točkah pa so si vse podpisane navijaške skupine tudi enotne. Zanimivo je, da med podpisniki ni mariborskih Viol.

Sporočilo vam posredujemo v celoti:

Mnenja smo namreč, da moramo biti v konstruktiven dialog o varnosti na športnih prireditvah v Sloveniji (podkrepljen z dejstvi in dejanskim stanjem in ne z nepreverjenimi, netočnimi podatki) vključeni tudi navijači, zaradi katerih šport obstaja, je obstajal in bo obstajal tudi v prihodnje. Mi smo namreč tisti, ki živimo za šport in iskreno ljubimo svoje športne ekipe.

Tudi zato v najkrajšem možnem času zahtevamo srečanje z vsemi odgovornimi institucijami v Sloveniji (Nogometna zveza Slovenije, Ministrstvo za notranje zadeve, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijski komite Slovenije) glede predlaganih zakonodajnih ukrepov oz. sprememb zakona o nalogah in pooblastilih policije.

Složni smo glede prepovedi uporabe ti. Topovskih udarov (in ostalih podobnih pirotehničnih sredstev, katerih učinek je zgolj in samo močan pok) na vseh športnih prireditvah.

Enotni smo tudi glede prepovedi uporabe kakršnegakoli orožja, pirotehnike, eksplozivnih sredstev in drugih pripomočkov (steklenice, pasovi itd.) v morebitnih medsebojnih srečanjih.

Black Gringos (NŠ Mura), Celjski Grofje (NK Celje), Dwji Japodi (Ilirska Bistrica), Gorgone (NK Nafta Lendava), Green Dragons (Olimpija Ljubljana), Kamnita Trbovlje (NK Rudar Trbovlje), Mlinarji (NK Radomlje), Red Devils (ND Primorje), Tifozi (NK Koper).