Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2024 10:44:44
Deli članek:

So bili Nizozemci grdo okradeni?! O tej sodniški odločitvi v korist Angležev govorijo vsi (video)

Profimedia

Angleži se bodo v nedeljo 21. uri pomerili v velikem finalu evropskega prvenstva, njihova nasprotnica bo Španija.

Na tem turnirju se je Anglija, ki je v predtekmovanju igrala 0:0 s Slovenijo, v izločilnem delu izvlekla tako v osmini finala proti Slovaški kot v četrtfinalu proti Švici. A kljub temu so na polfinalni tekmi z Nizozemci ujeli drugi zaporedni finale EP, na prejšnjem so v odločilni tekmi na domačem Wembleyju izgubili proti Italiji po streljanju enajstmetrovk.

A tekma, ki jo je Anglija z golom rezervista Ollieja Watkinsa dobila v zadnjih sekundah tekme, ni minila brez kontroverznih odločitev. Po tem, ko je poskus strela Harryja Kana blokiral Denzel Dumfries, so sodniki odločili, da je Nizozemec pri tem naredil prekršek. Sodnika Felixa Zweyerja so poklicali na ogled posnetka, ki je naposled dosodil najstrožjo kazen, uspešno pa jo je izvedel Harry Kane.

Ni pa bilo malo takšnih, ki so to sodniško odločitev označili za veliko sramoto. "To ni enajstmetrovka, edina namera našega nogometaša je bila, da blokira žogo, Kane je brcnil in njuni stopali sta se zadeli. Nogomet se bo uničil s takšnimi odločitvami VAR-a," je besnel selektor Ronald Koeman. Tudi legendarni angleški nogometaš Gary Neville se je strinjal s tem: "Kot branilec mislim, da je bila ta enajstmetrovka prava sramota."