Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2024 11:58:45
Deli članek:

To pa bo pekel v pravem pomenu besede! Noro, kaj v Bolgariji čaka Mariborčane

Grega Wernig

Po tem, ko so Celjani v sredo na gostovanju s kar 5:0 ugnali Floro iz Talina, pa se bodo evropska tekmovanja danes začela tudi za Maribor, ki gostuje v Bolgariji, in za ljubljanski Bravo, ki bo doma gostil valižansko ekipo Connah's Quay.

Vijoličasti bi morali včeraj v drugo največje bolgarsko mesto odpotovati z mariborskega letališča, toda zaradi škode, ki je na Letališču Edvarda Rusjana nastala po poletnih ujmah, so leti od tam začasno onemogočeni. Mariborčanom tako ni preostalo drugega, kot da se na letalo zasebne nemške letalske družbe Avantiair vkrcajo z bližnjega graškega letališča. V Plovdiv, rojstno mesto verjetno največje bolgarske nogometne legende, Hrista Stojčkova, ki smo ga v torek srečali v Münchnu na polfinalu evropskega prvenstva med Španijo in Francijo, kjer je opravljal vlogo strokovnega komentatorja za eno od španskih televizij. Mariborčani so v omenjeno bolgarsko mesto, kjer se bodo nocoj ob 20. uri pomerili z Botevom, prispeli včeraj v zgodnjih popoldanskih urah, ko je živo srebro kazalo že 37 stopinj Celzija. Peklenska vročina je napovedana tudi za današnji dan; že zdaj je jasno, da bodo varovanci Anteja Šimundže tekmo odigrali, ko bo termometer kazal krepko čez 30 stopinj Celzija. Za nameček pa bodo Mariborčani gostovali pred polnimi tribunami, Plovdiv naj bi podpiralo kakšnih 15 tisoč navijačev.

"Vrnitev v Bolgarijo. Tako je želela usoda. A to ne spremeni naše želje in razmišljanja. Botev se je od mojega obdobja v Bolgariji zelo spremenil. Zamenjal se je trener in polovica igralcev. Tako da jih poznam, toda hkrati jih ne poznam. Je pa ostala nespremenjena mentaliteta kluba, ki je z novim stadionom dobil še dodatno energijo. Nasprotnik je zahteven, želi biti tekmovalen. Je pragmatičen, kar je pokazal v pretekli sezoni v pokalnem tekmovanju, kjer je premagal CSKA iz Sofije, kasneje pa v finalu tudi Ludogorec. Težak nasprotnik, a mi imamo svoje adute in upam, da bomo po dveh tekmah boljši in napredovali," je v napovedniku obračuna povedal trener šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov.