Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
0 12.01.2022 10:00:14

Francoskemu zvezdniku Mbappeju GROZIJO S SMRTJO! Sporočilo je osupnilo Francijo in ves svet (FOTO)

Profimedia
"Mbappe, mrtev si!" Takšno sporočilo se je pojavilo v pariškem naselju Bondy.

Bondy, v severovzhodnem delu francoske prestolnice, je od središča mesta oddaljen dobrih 10 kilometrov, predvsem pa je domači kraj enega največjih nogometnih zvezdnikov na svetu Kyliana Mbappeja. Pred dnevi so na eni od stolpnic svečano predstavili veliko poslikavo (mural) v čast nogometašu. Vse super, večina prebivalcev je bilo navdušenih in ponosnih na svojega sokrajana, ne pa vsi ...

mbappe mural


Zvezdnik PSG-ja ima v Parizu tudi nasprotnike, pravzaprav jih je vse več - tistih, ki si ne morejo predstavljati, da bi pretopil v madridski Real. Že zdaj, ko se to še ni zgodilo, jeza narašča. Celo tako močno, da je nekdo Mbappejevo poslikavo oskrunil z neposredno grožnjo s smrtjo.

Grožnja je v resnici povezana s politiko. Pred lokalnimi volitvami so nepridipravi najprej napadli kandidatko socialistične stranke Sylvine Thomasson, ki se je v sklopu predvolilne kampanje z Mbappejem pojavljala v javnosti - najprej v vadbenem centru AS Bondy, potem še na predstavitvi dotičnega murala. Njeni politični nasprotniki so s smrtjo najprej grozili njej, to je bil prvi grafit na Mbappejevem muralu, kmalu zatem je nekdo dodal še napis, ki danes precej bolj odmeva: "Mbappe, mrtev si!"

"To so strahopetne metode, to je napad na demokracijo. To kaže na slabo ozračje, ki ga moji nasprotniki ustvarjajo že več mesecev. Ta mural je veličasten simbol, poziv vsakomur, naj verjame v svoje sanje in naj teži k uresničevanju sanj. To sporočilo so zdaj oskrunili," je povedala Thomassonova. Mbappe se še ni odzval.

Značke: kylian-mbappe, pariz, psg

Članki iz rubrike