volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
1 11.01.2022 17:38:43

VIOLE NA TRNIH, Maribor naj bi namreč okrepil NEKDANJI ZVEZDNIK Olimpije

alesfevzer.com
Potem ko so vijoličasti danes javnosti predstavili švedskega osrednjega branilca Maxa Watsona kot prvo zimsko okrepitev, je na pomolu še en novinec.

Če bi se novica, ki je v tem trenutku še govorica, a dobro razširjena, izkazala za resnično, bi to bila prava bomba. Prihodi igralcev, ki so pred tem nosili dres največjega tekmeca, so vselej nekaj posebnega. Eden tistih, ki so v zadnjem obdobju naravnost blesteli v zeleno-belem dresu je bil v Vukovarju rojen srbski napadalec Đorđe Ivanović. Poleti ga je za približno 150 tisoč evrov velik zaslužek (glede na odškodnino Partizanu) Olimpija predala beloruskemu prvaku Šahtjorju iz Soligorska.

In tu se je Ivanovićeva zgodba v Stožicah končala. Navijači so si ga zapomnili kot enega boljših posameznikov zadnjih let. A v Belorusiji, kjer si je slačilnico, zanimivo, delil z mladim slovenskim reprezentantom Dariom Kolobarićem, ni blestel v takšni meri, kot v Ljubljani. Na 16 tekmah (11 prvenstvenih, dveh evropskih in eni pokalni) je dosegel vsega dva zadetka (na eni sami tekmi, v gosteh pri Dinamu iz Bresta) in eno podajo. Šahtjor je ubranil domačo lovoriko, 26-letni in po Transfermarktu okrogel milijon evrov vredni Ivanović pa je po koncu sezone, ki v Belorusiji sovpada s koledarskim letom, pobral šila in kopita in krenil naprej. Pravzaprav nazaj, v Slovenijo. Če bo govorica meso postala, bo z odhodom v Maribor močno razhudil svoje nekdanje navijače.

ivanovic
alesfevzer.com


Ko je prihajal v prestolnico, je prav tem navijačem popihal na dušo z besedami: "Od trenutka, ko sem izvedel, da se zame zanima Olimpija, nisem dvomil, da bom prišel v Ljubljano, saj sem vedel, da je Olimpija velik klub. V to sem se prepričal, ko sem prispel." A takšen je nogomet. Zdaj si tu, v naslednjem trenutku tam. V vsakem primeru je vrnitev Ivanovića v slovensko ligo dobrodošla, saj gre za kvalitetnega nogometaša. Predvsem pa utegne pomeniti veliko okrepitev za vijoličasti napad - v navezi z Ognjenom Mudrinskim bi utegnila biti smrtonosna kombinacija.

Članki iz rubrike