volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
0 11.01.2022 19:15:07

Domenec Torrent novi trener Galatasaraya

Profimedia
Turški nogometni prvoligaš Galatasaray je izbral novega glavnega trenerja. Prepričal jih je 59-letni Španec Domenec Torrent, je novinarjem v torek v Istanbulu povedal predsednik kluba Burak Elmas.

Torrent bo nasledil turškega veterana Fatiha Terima, ki je moral v ponedeljek zapustiti istanbulski klub, potem ko se je ekipa spopadala s skromnimi rezultati in izpadla iz boja za naslov.

Galatasaray se je sprva obrnil proti Torrentu za mesto pomočnika trenerja, toda po "težki odločitvi", da odpusti Terima, se je Torrent strinjal, da bo vodil ekipo, je dejal Elmas.

Klub verjame v Torrentovo "močno osebnost" in "uspešno" kariero, je dodal Elmas.

Kdaj bo Španec prispel v Istanbul in za koliko časa bo podpisal, ni bilo takoj jasno.



Terim je pomagal Galatasarayu, da se je uvrstil v osmino finala evropske lige, a klub zaseda 12. mesto v najvišji turški ligi z 20 ekipami.

Leta 2007, potem ko je vodil Girono, se je Torrent pridružil trenerski ekipi slovitega Pepa Guardiole pri katalonski ekipi Barcelone B, sprva pa je delal kot taktični analitik.

Po napredovanju v tretjo ligo in kasnejšem imenovanju Guardiole za trenerja prve ekipe maja 2008 se je Torrent kot pomočnik preselil tudi v prvo ekipo katalonskega velikana. Torrent je ostal pri Guardioli, ko se je slednji preselil v Bayern München ter ko je Guardiola postal glavni trener Manchester Cityja. V enajstih letih je skupaj z Guardiolo osvojil 24 trofej.

Leta 2018 se je preselil čez lužo, kjer je za eno leto prevzel vodenje ameriške ekipe New York City, nato pa je bil v letu 2020 tri mesece še glavni trener brazilskega Flamenga, potem pa je bil lani brez kluba.

Značke: turčija, galatasaray

Članki iz rubrike