Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.04.2020 13:47:15
Deli članek:

Zvezdnik premier lige ZAPUSTIL klub, namesto v karanteno jo je mahnil kar k - VOJAKOM?!? (FOTO)

Profimedia

Pandemija koronavirusa je zaustavila nogomet, vse miruje. Nogometaši morajo biti - tako kot vsi ostali - v strogi karanteni.

Napadalec Tottenhama Son Heung Min ni ostal v karanteni, zapustil je London in odšel domov. V Južni Koreji se je priključil vojakom, odslužil bo vojaški rok. Zaradi koronavirusa naj bi zelenice mirovale vsaj do maja ali celo junija, zato je odločitev Korejca nemara celo dobra.

Profimedia


Son bi moral vojaški rok že odslužiti, vendar po osvojenem azijskem prvenstvu leta 2018 je dobil od države svojevrstno nagrado, ki mu je omogočila, da sam izbere, kdaj bo izpolnil to obveznost. Te dni se je odločil, odšel je domov in se prijavil. Najprej je bil 14 dni v karanteni, ker je prišel iz tujine, zdaj pa se je pojavil v vojaški bazi Marine Corps boot Camp v Seogvipu na največjem južnokorejskem otoku Jeju. Torej prav tam, kjer je slovenska izbrana vrsta na svetovnem prvenstvu leta 2002 odigrala tretjo tekmo - izgubila je s Paragvajem (3:1).

Son je v nasprotju s sovojaki po prihodu nosil kar športno opremo in seveda obvezno masko za zaščito pred koronavirusom. Bržčas si bo kmalu nadel vojaško obleko in začel z vadbo. Čaka ga rokovanje z orožjem, nošenje 24 kilogramov težkega orožja, izpostavljenost solzivcu itd.

Čeprav gre za svetovnega nogometnega zvezdnika, je v vojski enak vsakomur. Tako kot vsi Južnokorejci mora tudi on služiti državi. Po družbenem omrežju je Son pozval vse svoje navijače, da se ne približujejo vojaški bazi, da bi ga videli oziroma prišli v njegovo bližino.

Profimedia

Profimedia