Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.04.2020 09:49:31
Deli članek:

UAU! Fazanerija pred vrnitvijo nogometašev dobiva NOVO PODOBO, ki bo osupnila navijače črno-belih! (foto)

Aleš Cipot / fotolens

Čeprav Ante Šimundža in njegovi varovanci čakajo na zeleno luč za vrnitev na treninge, pa ne pomeni, da je dogajanje na Fazaneriji povsem zamrlo.

Ni skrivnost, da v Murski Soboti obstajajo ambiciozni načrti za posodobitev prekmurskega nogometnega hrama, a pandemija bo uresničitev predvidenih scenarijev gotovo malce upočasnila. "Nekatere dozdajšnje infrastrukturne posodobitve so vidne malce bolj, spet druge nekoliko manj, ampak dejstvo je, da so za nas v vseh zadnjih skoraj petih letih predstavljale veliko obremenitev. Naše vložke ocenjujemo na vsaj milijon evrov, za naprej si klub ne more privoščiti samostojnega investiranja. Zato pripravljamo programe skupaj z občino, ki je lastnik objekta, NZS in ostalimi institucijami, ki lahko pomagajo oziroma bodo pomagale v prihodnje. Seveda bo treba določiti ustrezne prioritete in pridobiti vire financiranja iz naslovov, iz katerih bo to mogoče. Drži pa, da se bo glede na nastale razmere vse skupaj bržčas zamaknilo vsaj za kakšno leto," je dejal Robert Kuzmič, vendar vse to še ne pomeni, da so se zaustavila vsa dela na stadionu. Navijače razveseljuje zlasti spoznanje, da bo Fazanerija kmalu dobila celostno podobo v najlepši barvni kombinaciji. Rdeči, oranžni, modri in zeleni sedeži na tribunah bodo le še preteklost, umaknili so se oziroma se bodo izključno črno-belim. 


"Posamezna dela potekajo že od druge polovice lanskega leta. Od nastopa v kvalifikacijah za ligo Europa, medtem smo zaključili postavitev novih TV-stolpov, ki vsebujejo tudi studio in novinarsko sobo. Kar zadeva sedeže, gre zamenjava počasi h koncu, zaključena bo po prvomajskih praznikih, ko bo imel stadion celostno črno-belo podobo," je razkril predsednik murašev.