Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
20.04.2020 09:47:50
Deli članek:

Očitek, ki ZELO ODMEVA! Darko Milanič brez dlake na jeziku: Vi novinarji ste bili takrat p... in povem vam, zakaj!

alesfevzer.com

Darko Milanič je v obsežnem intervjuju spregovoril tudi o bakli, ki so jo navijači maja lani vrgli vanj in v Zlatka Zahovića.

Naj spomnimo: nogometaši Maribora bi lahko na zadnjem derbiju sezone v Ljudskem vrtu postali prvaki, a jih je Olimpija pred domačimi navijači premagala s kar 0:3. Navijači so bili tako nezadovoljni, da je v smer Darka Milaniča in Zlatka Zahovića poletela celo bakla.

Nezadovoljstvo je neki navijač izrazil tudi prek vržene bakle v vaši smeri po koncu večnega derbija v prejšnji sezoni. Kako ste doživeli ta incident? O čem ste razmišljali? Ste se prestrašili?

V tistem prvem trenutku, ko se je to zgodilo, je človek poln adrenalina in misli o končani tekmi. Tega v tistem trenutku niti slučajno nisem doživel tako grozno, kot sem to doživljal pozneje, bolj ko je čas mineval. Spomin na to me izjemno razjezi. Vaša reakcija obsojanja tega je bila bistveno premila. Vi nikdar niste zahtevali, da bi se ta človek našel, ker ni bilo daleč od tega, da bi se zgodila tragedija. Niste se dovolj potrudili in spodbujali odgovornih, da bi se našel storilec. Do danes se ta človek kljub vsej moderni tehnologiji ni našel, kar pomeni, da želje, da bi se našel, ni.

Mi smo zelo ostro obsodili to dejanje, navsezadnje pa so tudi v vašem klubu na to temo sklicali novinarsko konferenco, kjer so se kresala mnenja. Ob tem so v klubu povedali, da bodo storili vse, da najdejo krivca.

Ne govorim o prvem trenutku. Verjamem, da ste v prvem trenutku dogodek opisali, ga obsodili. Toda ali ste čez mesec dni vprašali, kaj se dogaja? Ali je bil storilec najden ali bomo zdaj kar metali bakle? Jaz lahko rečem samo to, da želje po tem ni bilo. Nisem policist, in zakaj se to ni zgodilo, si lahko samo mislim. Ko se je to zgodilo, je šlo mimo mene, kot da ni nič. A zdaj, ko se spomnim … Ni me strah, vendar imam v sebi gnev. Prvo do vas, ker ste bili kot p...., ker vas ni brigalo, ker ste delali vse tako, kot vam ustreza. In druga stvar je, da niso šli do konca, tega človeka našli in naredili z njim to, kar si zasluži. Ne vem, morda si zasluži nagrado, kakorkoli, jaz o tem ne bom odločal. Vendar vse kaže, da ni bilo dovolj interesa, da bi se ta človek našel. Bolj ko čas mineva, bolj sem jezen zaradi vsega skupaj. Vidite, da sem se zdaj dejansko razburil, ker je bilo to lepo pometeno pod prag, toda iskreno upam, da se kaj takšnega ne bo več ponovilo.

CELOTEN, KAR 4 STRANI DOLG INTERVJU Z DARKOM MILANIČEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NATRAFIKA24.SI.