ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
23 20.04.2020 13:21:45

Čeferin OPOZORIL: Naša dolžnost je, da se NE PUSTIMO UTIŠATI! Za to se je VREDNO BORITI! Zase vem, da ...

Reuters
Aleksander Čeferin se je oglasil v pismu.

V Vestniku so izpostavili pismo, ki ga je predsednik Uefe Aleksander Čeferin bojda napisal človeku, doma v Murski Soboti. Pravzaprav je bolj pravilno, da se je Čeferin odzval in odgovoril na pismo človeka, ki se mu je ravno s pismom zahvalil za vse, kar je storil v zadnjem času za Slovenijo in kako je nagovoril trenutni politični vrh.

Aleksander Čeferin se je na zahvalo odzval s pismom, v katerem je še enkrat izrazil svoja prepričanja. "Zahvaljujem se vam za vaše sporočilo, spodbudo, predvsem pa za vaše zaupanje. Strinjam se z vami, da smo Slovenci zelo odgovorni ljudje, delavni in skrbni. Prav je, da v posebnih, izrednih razmerah spoštujemo navodila in ukrepe, sprejete zaradi zaščite vseh nas in javnega dobrega. To nas velika večina dosledno, malodane vzorno, tudi počne," je začel predsednik Uefe.

"Je pa dejstvo, da sam kot državljan težko sprejemam ukrepe, ki so očitno pretirani, prekomerni in sami sebi namen. Še težje pa sprejemam to, da se o tem ne sme govoriti, da tega ni dovoljeno izpostaviti, da je vsak diskurz ali zgolj pomislek kategorično označen kot sovražen in kot nekaj, kar je treba v kali zatreti. To me žal spominja na ene druge čase, ki si jih nikakor ne želim," je nadaljeval Čeferin.

In zaključil: "Kot najbrž veste, vselej poudarjam, in resnično verjamem, da se Slovenci morda niti ne zavedamo, v kako lepi deželi živimo, s prelepo naravo in dobrimi, srčnimi ljudmi. In za to se je vredno boriti, za to se je treba boriti. To je dolžnost vsakega od nas in vseh nas skupaj. Da se ne pustimo utišati! Zase vsekakor vem, da tega ne bom nikoli in nikdar dovolil. Vse dobro in lep pozdrav v prekrasno Pomurje!"

Celotno zgodbo si lahko preberete TUKAJ

Članki iz rubrike