nevihta, šiška Svet24.si

Foto: To so posledice bliskovite lokalne nevihte v...

mirjam poterbin portret 1 Lady

Z mladostno energijo v petdeseta

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

STA
STA
0 21.12.2019 15:44:51

URADNO: Ancelotti trener Evertona, računal bo lahko tudi na SLOVENCA

Reuters
Angleški prvoligaš Everton je uradno potrdil, da je njegov novi trener italijanski strokovnjak Carlo Ancelotti. Šestdesetletnik, ki je nazadnje vodil italijanski Napoli, kjer so ga odpustili prejšnji teden, je podpisal štiriinpolletno pogodbo.

Ancelotti, ki je v karieri med drugim vodil tudi Real Madrid, Bayern in Chelsea, Parmo, Juventus, Milan in PSG, je nasledil Marca Silvo, ki ga je klub iz Liverpoola odpustil 6. decembra. Prvo v novem klubu bo Ancelotti vodil 26. decembra proti Burnleyju (do takrat bo na klopi Duncan Ferguson), sobotno uvodno preizkušnjo 18. prvenstvenega kroga Evetron - Arsenal, ki se je končala brez golov, je tako kot novi trener topničarjev Mikel Arteta, spremljal s tribune.

V Evertonu pa se kali tudi mladi slovenski vratar Žan-Luk Leban, ki je po poročanju Evertonove spletne strani podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo. Leban, sin nekdanjega košarkarskega reprezentanta Boštjana Lebana, je 15. decembra dopolnil 17 let, zdaj pa je z modrimi iz Liverpoola sklenil sodelovanje do junija 2022.

Leban, ki so ga preizkušali še nekateri ugledni angleški klubi, se je Evertonu sicer pridružil že poleti, pred tem je bil član varšavske FCB Escole, akademije, ki deluje pod okriljem Barcelone.

leban

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike