Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

rb
rb
1 21.12.2019 14:56:10

V 1. SNL prihajajo RUSKI MILIJONI?! Takšen je odziv 'NAPADENEGA' kluba!

Jurij Kodrun
Morebitni vlagatelji že delujejo na najvišji ravni v svetu nogometa.

Slovenska liga oziroma klubi na sončni strani Alp že nekaj časa niso imuni na vlagatelje iz tujine, toda dozdajšnje zgodbe so se kot po pravilu 'sfižile'. Mejile so na katastrofo, s takšno izkušnjo so se v preteklosti srečali tudi v Celju, kjer so jim gradove v oblakih obljubljali Ukrajinci, a je kmalu postalo jasno, da iz te moke ne bo kruha. Slovo je bilo neizbežno in ni bilo ravno lepo. Grofi so potrebovali kar nekaj časa, da so se spet postavili na noge, zdaj pa nam je prišlo na uho, da naj bi se v knežjem mestu obetala nova zgodba z investitorji. Tokrat z ruskimi. In zelo resnimi, kot smo izvedeli iz zanesljivih virov, ki so nam hkrati prišepnili, da gre za finančni sklad, ki je že lep čas dejaven v svetu nogometa. Na visoki, ali če hočete, najvišji ravni v resnih državah. Ob tem nikakor ni nepomembno, da niso Celjani iskali vlagateljev, ampak so po naših informacijah oni 'napadli' grofe in jim ponudili sodelovanje ...


Razumljivo je, da smo zanimivi

"Ah, veste, koliko je v preteklosti že bilo teh zanesljivih virov," se je najprej smehljaje odzval Zoran Podkoritnik, ko smo želeli preveriti resničnost informacije oziroma iz prve roke izvedeti še kaj več. "Glede na to, da ima naš klub zelo dober ugled, sploh v zadnjem letu, in da vsekakor spada med najbolj urejene v Sloveniji, je razumljivo, da smo zanimivi za marsikoga. Dvakrat do trikrat na leto nas gotovo kdo pokliče in sprašuje o možnostih sodelovanja, o naših interesih, viziji, toda upravni odbor je zaradi slabe izkušnje izpred nekaj let v zvezi s tem zelo previden. Do danes na sedež kluba ni prišla nobena uradna ponudba od kogarkoli. Česa konkretnega, bolj oprijemljivega, nam ni ponudil nihče, to vam zagotavljam. Če bi bilo drugače, tega ne bi skrival," je bil odločen direktor celjskega prvoligaša.

Če bi prišlo kaj pametnega ...

Ob njegovih besedah smo med vrsticami dobili občutek, da bi se v zakulisju vendarle lahko dogajalo kaj bolj resnega z možnostjo sklenitve dogovora. "Še enkrat. Na vsake toliko časa se kdo obrne na nas in potem kakopak stečejo tudi kakšni neformalni pogovori, a da bi imeli konkretno ponudbo, to pa ne. Ni je," je poudaril Zoran Podkoritnik, toda ... "Če bi prišlo kaj pametnega, bi se nedvomno ustrezno odzvali. Tako kot večina slovenskih klubov ne moremo narediti želenega preskoka, želenega koraka naprej. Za to potrebuješ finančno injekcijo, toda kot sem že dejal, smo se v preteklosti veliko naučili, še enkrat ne bomo stopili na tanek led. Klub je celjsko društvo in takšno bo tudi ostalo, če bi se našel kak sponzor, pa bi ga z veseljem sprejeli," je nadaljeval glavni operativec grofov in se nato dotaknil aktualnega stanja: "Delamo dobro, poslujemo normalno in izpolnjujemo svoje obveznosti. Klub je stabilen in odgovoren do svojih pokroviteljev. Sestavljamo igralski mozaik za nadaljevanje prvenstva z željo, da bi se nam kdo pridružil, seveda je vse odvisno od denarja. A dobra zadeva je, da je po prvem delu sezone zanimanje za naše igralce precejšnje."

Nihče ni odstopil

V prejšnjem obdobju smo na straneh našega časopisa pisali o razhajanjih med člani upravnega odbora. Kako je s tem? "Nismo se sprli in nihče ni odstopil, je pa seveda razumljivo, da imamo ljudje različna mnenja. Če jih ne bi imeli, bi klub težko spravili na višjo raven. Vsak ima svoje poglede, toda UO ni doživel nikakršnih sprememb in kot direktor tudi ne vidim nobenih težav," je svoje videnje razkril Zoran Podkoritnik.

podkoritnik gw
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike