nevihta, šiška Svet24.si

Foto: To so posledice bliskovite lokalne nevihte v...

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

ivo-boscarol Njena.si

Ivo Boscarol navdušil z edinstvenim poslom

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

STA
STA
2 21.12.2019 13:03:51

GANLJIVO! SINIŠA MIHAJLOVIĆ s prestižno nagrado pred ALEKSANDROM ČEFERINOM: Obljubil sem, da ne bom jokal ... (video)

Profimedia
Trener italijanskega prvoligaša Bologne Siniša Mihajlović, ki je poleti naznanil, da se bori proti levkemiji, je postal najboljši srbski trener preteklega leta po izboru Nogometne zveze Srbije. Na podelitvi nagrade v petek zvečer v Beogradu je bil deležen stoječih ovacij, pri tem pa se je vsem zahvalil za podporo.

Nagrada je po besedah Mihajlovića eno najlepših priznanj v njegovi karieri. "Obljubil sem, da ne bom jokal, ampak hvala vam vsem iz srca, res želim izraziti veliko zahvalo za to čast," je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug dejal 50-letni nekdanji srbski reprezentant in trener številnih italijanskih klubov.

Mihajlović je julija sporočil, da se bori z levkemijo, ob tem pa je vseeno ostal na položaju trenerja Bologne. Konec novembra je po zadnjem krogu kemoterapije vidno shujšan prvič po poletju nastopil na novinarski konferenci in povedal, da gre zdravljenje po načrtih. Zdaj se je znova pojavil v javnosti, da prevzame nagrado, ki mu jo je namenila domača nogometna zveza.


Ob izboru Mihajlovića je zveza zapisala, da nagrado prejme "oseba, ki ima v sebi DNK zmagovalca in je eden redkih strokovnjakov, ki že leta uspešno deluje v italijanski prvi ligi."

Naziv najboljšega nogometaša je medtem pripadel Dušanu Tadić, ki je v preteklem letu blestel tako v dresu Ajaxa kot tudi srbske reprezentance.

Na podelitvi nagrad je ob najvidnejših predstavnikih srbskega nogometnega življenja sodeloval tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin in srbska premierka Ana Brnabić.

Značke: nogomet, srbija, nagrada

Članki iz rubrike