stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
3 04.12.2019 11:22:10

ČEFERIN ŠOKIRAL EVROPO: predsednik Uefe ZELO OSTRO: Ofsajdi, roke in VAR – če imaš velik nos ...

Profimedia
Aleksander Čeferin je nastopil v zelo odmevnem intervjuju za angleški Daily Mirror.

Predsednik evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je v odmevnem intervjuju za angleški Daily Mirror med drugim zelo kritično nastopil do VAR-a in se v marsikateri težavi postavil na stran navijačev, ki so z nekaterimi sodniškimi odločitvami še vedno nezadovoljni tudi po uvedbi VAR-a.


"Če imaš dolg nos, si dandanes vedno v prepovedanem položaju. Če se dotaknem še črt, ki jih izriše VAR, tudi to je subjektivno izrisano. Naš predlog bo  o njem se bomo pogovarjali s sodniško organizacijo  da bi uvedli toleranco 1020 centimetrov," je s svojim odgovorom kar nekoliko presenetil Čeferin.

Prav tako je povedal, da se je na zadnjem srečanju vrhunskih trenerjev med drugim pogovarjal z Jürgenom Kloppom, Pepom Guardiolo in med drugimi tudi Zinedinom Zidanom. "Zbrani so bili vsi najboljši trenerji v evropskem klubskem nogometu, naš vodja sodnikov Robert Rossetti je na posnetku pokazal situacijo igranja z roko. Vprašal nas je, ali je bila to roka ali ne. Polovica je rekla, da je bila, druga polovica, da ni bila. Povejte mi, kako jasno je potem pravilo. Ne vemo ničesar! Na primer, povejte mi o roki na tekmi z Liverpoolom in Manchester Cityjem. Je bila to roka ali ne?" V nadaljevanju je še dodatno udaril po VAR-u: "Nekateri sodniki v Angliji sploh ne preverjajo situacij, v Italiji preverjajo po pol ure. Vse skupaj je en velik cirkus. Nikoli nisem bil velik oboževalec VAR-a. Dandanes stranski sodniki sploh ne dvigujejo več zastavic, samo čakajo in čakajo," je bil oster in za piko na i dodal: "Tudi igralci se ne veselijo več, najprej čakajo na VAR. Nihče ne zna razložiti, kaj je igranje z roko in kaj ne. Sodnik ni psihiater, da bi vedel, ali je nogometaš z roko igral namerno ali ne."

Članki iz rubrike