Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.11.2018 01:17:07
Deli članek:

PREVARANT STOLETJA! "Nategnil" je vse, tudi nekdanjo zvezdo Evertona (VIDEO)

O nogometnih goljufih, ki lažejo o svojih letih, ste že gotovo večkrat slišali. Največkrat gre za afriške nogometaše, ki prikrijejo svojo pravo starost in se z manj leti, kot jih imajo v resnici, skušajo lažje prodati na bogati zahod.

To je zgodba o Indijcu Gouravu Mukhuju, napadalcu Jamshedpurja iz tamkajšnje Superlige, v kateri kruh služita tudi dva Slovenca - Rene Mihelič (Delhi Dynamos) in Matej Poplatnik (Kerala Blasters). Da gre za kar resno tekmovanje, je jasno tudi zaradi nekaj uveljavljenih nogometašev, Avstralec Tim Cahill je denimo soigralec Mukhuja, pa še on ni imel pojma.

Mukhu je namreč 7. oktobra dosegel zadetek na tekmi z Bengalurujem, to mu je uspelo komaj 10 minut po vstopu v igro. V središču pozornosti se je znašel, ker naj bi postal najmlajši nogometaš v zgodovini lige, ki mu je to uspelo - s komaj 16 leti. Mediji so ga povzdignili do neba, češ da gre za novega Messija, da je to čudežen otrok. Takoj je postal priljubljen, vendar ...

... vendar Mukhu ni star 16 let, ampak 29. Resnica je kajpak prišla na dan, igralec pa je vse skupaj skušal obrniti na šalo. Čeprav je imel v igralskem kartonu zapisano, da je star 16 let, njegovi pravi dokumenti razkrivajo, da jih ima 13 več. Danes tudi spletna enciklopedija Wikipedia razkriva, da je igralec rojen 1. julija 1989. Epilog: Mukhu je suspendiran za šest mesecev.

Prevarant oziroma šaljivec je za nos potegnil tudi soigralca Cahilla, ki je nedavno v teve intervjuju izjavil, da je Mukhu izjemno nadarjen mladenič.

Zanimivo, indijska nogometna zveza je pred tremi leti prav Jamshedpuro kaznovala, ker so za njeno ekipo U-15 igrali štirje igralci s ponarejenimi dokumenti. In še bolj zanimivo, eden teh štirih igralcev je bil tudi Mukhu.