Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.11.2018 21:19:26
Deli članek:

CSKA brez Bijola praznih rok proti Viktorii Plzen

Nogometaši CSKA Moskve so v petem krogu lige prvakov na domačem stadionu Lužniki izgubili proti Viktorii Plzen z 1:2 (1:0), slovenski reprezentant Jaka Bijol je vseh 90 minut spremljal s klopi za rezervne igralce. Rusi in Čehi bodo v zadnjem krogu lovili nadaljevanje v evropski ligi, oboji imajo po petih tekmah po štiri točke.

Moskovčane je v vodstvo popeljal Nikola Vlašić, ki je v 10. minuti uspešno unovčil strel z enajstih metrov. Plzenčani bi lahko izid izenačili v 44. minuti, ko so tudi sami imeli enajstmetrovko, Romanu Prochazki je strel ubranil Igor Akinfejev. A se je Prochazka oddolžil z golom za 1:1 v 56. minuti. V 81. minuti je končni izid postavil Lukas Hejda.

Real Madrid in Roma, tekmeca CSKA-ja in Viktorie v skupini, imata po devet točk in sta že uvrščena v izločilne boje lige prvakov. Rusi in Čehi bodo lovili nadaljevanju v evropski ligi.

Ob 18.55 je bila še tekma med AEK Atenami in Ajaxom, junak nizozemske zmage z 2:0 je bil Dušan Tadić.

Preostale tekme bodo ob 21. uri. V kadru Rome za obračun z Real Madridom je bil nocoj tudi mladi, 19-letni slovenski napadalec Žan Celar, ki pa ni dobil mesta med osemnajsterico in bo tekmo gledal s tribune. Celar je bil prvič vpoklican v prvo moštvo Rome. V mladinski ekipi se je izkazal s 14 goli na sedmih tekmah.

Preostala Slovenca v ligi prvakov Jan Oblak in Samir Handanović bosta na delu v sredo. Oblaka in Atletico Madrid čaka domača tekma proti Monacu, Handanovića in njegov Inter pa gostovanje pri Tottenhama. Oba bosta lovila napredovanje v izločilne boje.