Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.11.2018 01:14:03
Deli članek:

ŠOK, ŠOK, ŠOK! Iniesta razkril: "Komaj sem čakal večer, da bi vzel tebleto in šel spat."

Profimedia

Legendarni španski nogometaš, nekdanji kapetan Barcelone in član furije, Andre Iniesta je v enem od televizijskih intervjujev razkril, da se že devet let bori s hudo boleznijo.

Štiriintridesetletni nogometaš, ki se je iz Barcelone, za katero je igral kar 16 let, preselil k japonskemu Vissel Kobeju, je povedal, da boleha za depresijo. Diagnozo so mu postavili leta 2009, ko se je podpisal pod eno najboljših sezon katalonskega velikana, ki je osvojil trojno krono.

Razlog za nastanek bolezni je bila nenadna in tragična smrt njegovega velikega prijatelja Daniela Jarqueja, kapetana Espanyola, ki je pri 26 letih umrl zaradi zastoja srca. Inesto je novica močno prizadela, z depresijo pa se bori še danes.

Iniesta je Jarqueju posvetil zmagoviti zadetek proti Nizozemski v finalu svetovnega prvensva leta 2010 v Južni Afriki.

"Res je, borim se s težko boleznijo. Zapomnite si, ko vas 'zadane' depresija, se zavedate, da nekaj ni v redu, vendar ne veste, kaj ...," je začel pripovedovati Iniesta in nadaljeval: "Zapadete v zaprti krog brez izhoda. Počutite se povsem prazni."

Noben uspeh Barcelone mu ni pomagal, Iniesta se je vse bolj pogrezal ... "Pomislite, dosežete zadetek proti Chelseaju v polfinalu lige prvakov, potem tudi osvojite tekmovanje, pa potem še dve lovoriki... To bi morala biti nepozabna sezona. Pride poletje, vi pa občutite, kot da ste na dnu. Sploh nisem mogel uživati v teh uspehih," je še dejal Iniesta, ki je za pomoč zaprosil klubskega psihologa.

"Ko ste depresivni, pravzaprav niste vi. Ranljivi ste tako močno, da sploh ne morete nadzorovati življenja. S tem ni lahko živeti. Morate poiskati strokovno pomoč. Jaz sem komaj čakal večer, da bi vzel tebleto in šel spat. To je bil moj beg od depresije, to je bilo moje zatočišče."

Na koncu pogovora je Iniesta vendarle povedal, da gre na bolje, vendar njegov boj z depresijo še traja ...