atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 11.08.2018 09:47:04

KAKŠNA ZBIRKA! MESSI na pragu novega rekorda

Reuters
Leo Messi je pred novim velikim mejnikom.

Lionel Messi je v dresu Barcelone osvojil več lovorik kot pa šteje let. Genialni Argentinec je pri 31 letih osvojil reci in piši 32 lovorik, kar ga na večni klubski lestvici uvršča na sam vrh. Vrh si deli z Andresom Iniesto, a ker je vezist že nekaj časa na Japonskem, je le vprašanje časa, kdaj bo Messi sam na vrhu. Prva priložnost bo že v nedeljo zvečer, ko se bo Barca v maroškem mestu Tanger udarila s Sevillo za superpokalno lovoriko.


Odkar je pred 13 leti debitiral v dresu Barce, je Messi osvojil 9 španskih prvenstev, 4 lige prvakov, 3 klubska svetovna prvenstva, 6 kraljevih pokalov, 3 evropske superpokale in 7 španskih superpokalov. Lovorike je osvajal vsako leto z izjemo leta 2014, ko so pod vodstvom Tate Martina vitrine na Camp Nouu ostale zaklenjene. Tudi za Messija je bilo to bolj kot ne leto za pozabo, poleti je namreč z argentinsko izbrano vrsto izgubil še finale SP.

Vsekakor izjemna zbirka, bi pa lahko bila nedeljska lovorika, čeprav še zdaleč ne najpomembnejša, vendarle nekaj posebnega tudi za Messija. Okoli roke bo namreč nosil kapetanski trak, pa bo v primeru zmage imel privilegij kot prvi dvigniti pokal. Če bo seveda sploh zaigral.

Članki iz rubrike