stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ro
ro
0 10.08.2018 19:50:33

V FAZANERIJI se je po sijajnem začetku sezone ZAČELO ODŠTEVANJE v pričakovanju uresničitve VELIKEGA PROJEKTA

Veselje nogometašev Mure.
alesfevzer.com
Navijači Mure imajo več kot dovolj razlogov za zadovoljstvo.

Po petardi v domžalski mreži navijači Mure navdušenja razumljivo niso skrivali, čeprav se večina med njimi kakopak dobro zaveda, da nedeljski spopad ne razkriva pravšnje vrednosti soboške zasedbe. Je pa dejstvo, da so gostitelji v največji mogoči meri izkoristili slab trenutek dvakratnih prvakov, vzeti ponujeno je odlika resnih ekip. To nikakor ni zanemarljivo, ampak po uvodnih 270 prvenstvenih minutah je vsekakor najpomembnejše spoznanje, da je Mura pokazala, da se ni po naključju znašla med prvoligaši. In da ima konkurenčno ekipo.

Kljub petim osvojenim točkam na prvih treh tekmah cilji ostajajo "zabetonirani". "Osnovni namen je zagotoviti si obstanek. Takšen je bil, takšen ostaja tudi v prihodnje. Če nam bo uspelo kaj bolj odmevnega, toliko boljše, ampak večkrat smo že ponovili, da želimo v prvi sezoni predvsem postaviti pravšnje temelje za prihodnost. Vemo, da bodo prišla nihanja, da bodo prišli porazi. Ostati moramo skromni in zvesti smernicam, ki smo si jih zastavili. Predvsem pa moramo še naprej garati in kakovostno delati," je povedal podpredsednik in športni direktor Denis Rajbar, ki je medtem osredotočen tudi na naslednji velik projekt v Fazaneriji, tokrat ob igrišču.

Že večkrat smo omenili, da bodo v bližnji prihodnosti na soboškem stadionu mogoče tudi tekme v večernem terminu. Na Kopališki 45 se bodo naposled bohotili žarometi, če bo vse potekalo po predvidevanjih, še v letošnjem letu, investicija je ocenjena na okrog 500 tisoč evrov. Ni izključen scenarij, da bi Fazanerija prvo in obenem seveda zgodovinsko preizkušnjo pod umetno svetlobo gostila že v končnici jesenskega dela prvenstva, v zadnjih dveh letošnjih krogih – 1. in 8. decembra– bodo gostje nogometaši Celja in Triglava.

V ponedeljek je bil izbran izvajalec, in če se v naslednjih dveh tednih ne bo pritožil nihče izmed tistih, ki na razpisu niso bili izbrani, bo padla zadnja ovira za začetek del. "Močno upamo, da bo vse skupaj potekalo brez kakršnihkoli zapletov, kar bi pomenilo, da bo projekt končan še v letošnjem letu, morda že pred koncem jesenskega dela sezone," je pristavil Denis Rajbar in razkril, da v času postavitve žarometov zaradi del ni ogrožena niti ena domača preizkušnja Anteja Šimundže in njegovih varovancev. Odštevanje se je začelo ...

Članki iz rubrike