mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
4 10.08.2018 20:49:58

Ugibanj je zdaj konec. MITJA VILER RAZKRIL svojo RESNICO o golu na IBROXU

Veselje Mitje Vilerja po golu na Ibroxu.
Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti verjamejo, da so v Ljudskem vrtu sposobni preobrata. Tudi zaradi zadetka izkušenega Primorca.

Mariborčani so se iz Glasgowa vrnili razočarani. Po porazu z 1:3 na Ibroxu jih na povratni tekmi v Ljudskem vrtu čaka peklensko zahtevno delo za želeno nadaljevanje evropske zgodbe, toda upanje še zdaleč ni umrlo. Tudi zaradi gola, ki ga je dosegel Mitja Viler.

"Če bo pomagal za skupni seštevek in napredovanje, bo super. Zdaj pa ni pravega zadovoljstva," je povedal izkušeni Primorec in končal ugibanja o tem, ali je želel podati v kazenski prostor ali je ciljal daljši kot domačih vrat: "Žoga je šla, kamor sem želel. Upam, da bo ta gol pomagal k napredovanju, drugače ga bomo hitro pozabili."

Mitja Viler verjame, da je napredovanje v play-off lige Europa še vedno mogoče: "Drugačno igrišče bo v Ljudskem vrtu, drugi pogoji. Ob tem ni dvoma, da je Rangers drugačna ekipa v gosteh kot doma. Zdaj bodo oni v tej vlogi, ko bodo morali prestati pritisk Ljudskega vrta. Imamo dolgih 90 minut, vse je še odprto. Ne bo lahko, lov na dva gola zaostanka bo zelo zahteven. Ampak verjamem, da nam lahko uspe."

In zakaj se dvoboj na Škotskem ni razpletel po želenem scenariju? "Nekako ne moremo sestaviti dveh dobrih polčasov na teh evropskih tekmah. V prvem smo imeli veliko dobrih trenutkov, navijači so jim že ustvarjali pritisk in začeli z žvižgi. Morda smo se podzavestno zadovoljili s tem spodbudnim začetkom, potem pa so naredili nekaj popravkov v igri, boljše zapirali Tavaresa in vneslo se je nekaj negotovosti v našo igro. Ob tem smo se povlekli nazaj in nismo bili pravi. Izgubili smo tekmo, vendar nismo boja za napredovanja. Zakaj ne bi bila ta popolna tekma, ki smo jo sposobni odigrati, v Ljudskem vrtu? Z vsemi evropskimi izkušnjami je cilj uresničljiv, ampak gremo po vrsti. Najprej Gorica," je odvrnil Mitja Viler.

Članki iz rubrike