cepljenje Svet24.si

33-letni moški umrl za posledicami cepljenja

skilyr hicks Svet24.si

Umrla 23-letnica, ki je pred letih nastopila na ...

maša2 Svet24.si

Kako ste pomagali Maši: »Želim si, da bi ljudje...

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

Kataya Odkrito.si

Kataya - Skozi mokro majico kazala ...

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

nu
nu
5 03.03.2017 08:16:57

Aleksander Čeferin malce drugače: Vas zanima, za koga je prvi mož Uefe držal pesti v mladih letih?

Profimedia
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je razkril nekaj zanimivosti iz svojega življenja.

Evropska nogometna zveza je v najnovejši številki svoje revije UEFA Direct bralcem postregla z intervjujem s svojim predsednikom Aleksandrom Čeferinom. Odvetnik iz Slovenije se je javnosti predstavil na nekoliko drugačen način, saj je postregel s kopico zanimivih odgovorov o tem, za koga je recimo držal pesti, ko je bil mlajši, in tudi o nogometašu, ki ga sam smatra za najboljšega vseh časov.

"V mlajših letih sem seveda ves čas spremljal nogomet. Še zlasti sem spremljal Hajduk iz Splita, ki je bil takrat eden najboljših klubov v Jugoslaviji," je simpatijo iz mladosti razkril nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije in pojasnil, katero tekmo si je prvič v življenju ogledal v živo: "Tega nikdar ne bom pozabil. Bila je kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo med Jugoslavijo in Dansko, odigrana je bila leta 1980 v Ljubljani. Jugoslovanska reprezentanca je bila izjemna, res sta mi bila všeč Safet Sušić in Zlatko Vujović, ki sta bila vrhunska nogometaša. Zanimivo je bilo tudi to, da je bil stadion nabito poln. Prodali so preveč vstopnic in večino časa sploh nisem videl na igrišče, saj je bilo pred mano preveč odraslih. Toda vseeno je bila to nepozabna izkušnja."RONALDO IN ZLATKO DEDIĆ
Čeferinu so postavili tudi vprašanje o najljubšem igralcu. "Moram priznati, da je moj najljubši nogometaš vseh časov Brazilec Ronaldo. Kakšen fenomen … Njegova tehnika, njegova postava, njegov naraven, surov talent. Izjemno ga je bilo spremljati. Bil je preprosto najboljši," ni skrival Čeferin in se dotaknil še največje radosti, ki mu jo je kdajkoli prinesel nogomet: "Ko se je Slovenija uvrstila na svetovno prvenstvo 2010. Premagali smo Rusijo in si zagotovili nastop na turnirju v Južni Afriki. Zlatko Dedić je zabil odločilen gol v tistih dodatnih kvalifikacijah. To je bil izjemen dan."

Članki iz rubrike