Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
03.03.2017 08:04:05
Deli članek:

Luka Elsner o odpisanih zmajih (in Kronavetru): Morda bo že jutri vse drugače

www.alesfevzer.com

Z Olimpijo ima v tem trenutku profesionalne pogodbe podpisanih 42 nogometašev, v Prvi ligi Telekom Slovenije je seznam daljši le v primeru Maribora (49 igralcev). Zdi se torej, da ima Luka Elsner na voljo res širok kader, toda ali je res tako? Ne povsem.

Na seznamu »profesionalcev« je v Olimpiji namreč kar nekaj nogometašev, ki so posojeni ali se še kalijo v mladinskem pogonu ali pa klub nanje sploh ne računa. Začasno drese drugih klubov nosijo Dorian Babunski, Leo Ejup, Luka Gajić, Dejan Kelhar, Aljaž Krefl, David Lukanc in Darijan Matić, na večje stvari se v pogonu pripravljajo Sandi Ćoralić, Lan Gojak, Adnan Hajdarević, Adam Jakupović, Aljon Kerec in Maj Mittendorfer, na hladnem pa so že nekaj časa Rok Kronaveter, Andraž Kirm, Marko Vukčević in Julius Wobay. Če torej odštejemo vse naštete, potem pridemo do zanimive ugotovitve: Luka Elsner lahko računa na 25 nogometašev, torej skoraj na pol manj, kot jih ima Olimpija pod profesionalno pogodbo.

Niso zgolj črne ali bele
Na včerajšnjem medijskem dnevu pred enim od zadnjih treningov pred nedeljsko tekmo z Rudarjem iz Velenja je trener ljubljanskega kluba spregovoril tudi o nogometaših, ki sicer trenirajo pod njegovim vodstvom, a nanje kljub temu ne more računati. Eden od takšnih je še naprej Rok Kronaveter, ki ga je Olimpija želela prodati na Kitajsko, a ji ni uspelo. Mariborčan tako ostaja v Ljubljani, a zgolj kot neaktiven član igralske zasedbe. »Redno trenira in rekel bi, da je ustrezno fizično pripravljen. Toda zdaj je na vrsti klub, ki bo moral najti rešitev. Ali nam bo uprava omogočila, da bo nastopal na tekmah, ali pač ne,« je uvodoma dejal Luka Elsner, ki ne skriva, da bi mu Kronaveter dejansko prišel prav ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!