Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.03.2017 21:56:59
Deli članek:

Matej Palčič: Le z vsako naslednjo, ne s preračunavanjem

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani so odlično začeli spomladanski del sezone. Po zmagi v derbiju pa so povečali tudi razliko na vrhu lestvice.

Sobotni obračun največjih slovenskih ekip je bil prvi, na katerem je nastopil tudi Matej Palčič. Triindvajsetletnega Primorca je trener Darko Milanič postavil v začetno enajsterico in je na zelenici ostal vse do zadnjega sodniškega žvižga, ko se je skupaj s soigralci in navijači lahko veselil pomembne zmage.

"Pozitivna pričakovanja so se uresničila. Vsi so govorili, da je to velika, posebna tekma in je tudi bila. Pravi evropski spektakel, zame prvi derbi na igrišču, zato je zadovoljstvo še večje. Dobil sem priložnost in moral sem jo izkoristiti. Pritisk je bil seveda prisoten, a je bil užitek ob spoznanju o razprodanih vstopnicah že toliko časa pred tekmo še večji. S to energijo polnih tribun smo imeli veliko podporo in tudi meni je bila naloga olajšana," je dejal nekdanji član Kopra, ki je dodal, da je njegova ekipa doigrala dobro tekmo, kolikor je bilo potrebo za zmago, in pohvalil strelca edinega zadetka Luko Zahovića: "Zadeli smo, ohranili mrežo nedotaknjeno. Luka se je dobro znašel, kot se vedno v tistih odločilnih trenutkih pred golom. V kazenskem prostoru je zelo nevaren, kar je znova potrdil in poskrbel za potezo, ki je izzvala pravo evforijo."

Toda Palčič ne želi preveč razmišljati o preteklosti, saj je pred vrati že nova pomembna tekma. V soboto bodo vijoličasti gostovali pri neugodni Gorici, ki je v uvodu slavila v Krškem, v preteklosti pa je znala Mariborčanom že večkrat zagreniti življenje. "Lepi občutki, prijetno se jih je spomniti, a smo vtise o derbiju že pustili za seboj. Zdaj imamo v primerjavi s prvim zasledovalcem tri točke prednosti in boljše razmerje medsebojnih dvobojev. Vse to prinaša spodbudo pred nadaljevanjem, vendar se bomo v boju za prvo mesto ukvarjali le z vsako naslednjo tekmo in ne s preračunavanjem. Morda se v pogovorih med tednom že ponavljamo, a je dejstvo, da le takšno razmišljanje prinaša uspeh. Gorica ima dobro ekipo, kar je potrdila z zmago v Krškem in za vrnitev domov s tremi točkami se bo treba potruditi kot v derbiju."