Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
03.03.2017 07:56:17
Deli članek:

Nenavaden primer branilca, ki se je vrnil v Olimpijo: Brez pogodbe, a s pravico nastopa

Grega Wernig

Luka Elsner spet lahko računa na nogometaša, ki je bil že odpisan.

Potem ko je prestop v Haugesund padel v vodo, se je Đorđe Crnomarković vrnil v Ljubljano in spet trenira pod vodstvom Luke Elsnerja. Toda poraja se vprašanje, ali trener Olimpije sploh lahko računa nanj. Odgovor je zapleten. Zakaj? Nogometna zveza Slovenije je 16. februarja letos sporočila, da sta Olimpija in srbski branilec predčasno prekinila pogodbo, ki bi sicer morala veljati do 30. junija 2019.

Ker o podatkih NZS ne gre dvomiti, saj so vendarle uradni, je torej kristalno jasno, da je Crnomarković v tem trenutku nogometaš brez kluba. Vsaj na papirju. Toda ob tem je sila zanimivo, že skorajda nenavadno, da ima kljub temu, da je brez pogodbe z Olimpijo, še vedno pravico nastopa za zeleno-bele. Slednja bo v veljavi, dokler si ne bo našel novega delodajalca oziroma dokler se ne bo registriran nekje drugje.

Če torej potegnemo črto pod vse, je zadeva nekako takšna: Crnomarković v pravno-formalnem vidiku sploh ni več član Olimpije, a mu pravila še vedno omogočajo igranje za slednjo. Zanimivo, ni kaj.

www.alesfevzer.com