Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.11.2016 18:12:03
Deli članek:

Kako je "Ne ne "znova postal Yaya

Reuters

Nekateri bi rekli, da je to možno le v nogometu, spet drugi bi dejali, da je to pač življenje, v vsakem primeru pa je bil Yaya Toure osrednja zgodba nogometne sobote.

Z vsem spoštovanjem do vseh in vsakogar, a 33-letni nogometaš iz Slonokoščene obale je zasenčil – vse. Vse tri velike derbije, pa Mourinha, Wengerja in tudi spodrsljaj Barcelone. Yaya Toure je namreč vstal od mrtvih, vrnil se je iz dežele Nije.

Vse do danes namreč v tej sezoni ni obstajal, trener Citizensov Pep Guardiola ga je ne glede na vse pretekle zasluge kratko malo izbrisal. Bil je na hladnem, pozabljen, med vrsticami mu je bilo podobno kot Hartu rečeno Pojdi in ne vračaj se. Yaya  je postal „Ne ne“ sploh po tistem, ko se je oglasil še njegov zastopnik in je padlo nekaj težkih besed. Pep je dejal, da ne bo prišel niti blizu zelenici, dokler se ne opraviči za izrečene besede zastopnika. In se je opravičil, a še vedno je sedel, životaril na tribuni ter v žep tedensko pospravil kakšnih 150 tisočakov. Bil je najboljše plačan gledalec v svetu nogometa. Vse do sobote, ko ga je Pep Guaridola presenetljivo uvrstil v začetno enajsterico.

In Toure? Zabil je dva gola ter bil najzaslužnejši za zmago Manchester Cityja na gostovanju pri Crystal Palaceu (2:1). Tako je pač ponavadi v nogometu.