Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.11.2016 15:40:54
Deli članek:

Vikend derbijev: Tudi v štirinajsto ni šlo, a...

Reuters

Kakšen vikend je pred nami!? Dan D. Dan oziroma dva dneva derbijev. Vikend za nogometne sladokusce, širom Evrope se bodo namreč igrali (vsaj) štirje derbiji, ki jih lahko uvrstimo v ožji izbor največjih nogometnih derbijev stare celine.

Vse se je začelo že v soboto kmalu po kosilu, ko so bile oči nogometne javnosti uprte na Old Trafford. Pa potem popoldne v Westfalenstadion, zvečer v madridski Vicente Calderon, v nedeljo zvečer pa, kot neka pika na i oziroma za neko zaokrožitev vikenda derbijev, sledi še spektakel na San Siru.

MANCHESTER UNITED - ARSENAL 1:1 (0:0)
Mata (69); Giroud (89)
Tudi v štirinajstem poskusu mu ni uspelo, tudi tokrat ni uspel premagati "sovražnika številka ena" Josea Mourinha. V prvenstvu in pokalnem tekmovanju Portugalec ostaja nerešljiva uganka za Francoza Arsena Wengerja (sedem porazov in sedem remijev), se je pa slednji vseeno bržkone bolj zadovoljen podal v sobotno popoldne. Potem ko je Juan Mata sredi drugega dela zadel gostujočo mrežo se je namreč zdelo, da bodo Topničarji Old Trafford, zapustili povsem praznih rok. Odločilno potezo pa je Wenger povlekel, ko je v 73. minuti igro poslal rojaka Oliverja Girouda. Slednji je namreč dobre četrt ure kasneje poskrbel za izenačenje.

BORUSSIA D. - BAYERN (SOBOTA, 18.30)
Thomasa Müllerja v dresu Bayerna končno v nasprotju s sanmarinskim sprehodom čaka tekma, ki jo bo vredno odigrati. Višjih standardov vajeni nemški napadalec bo namreč kot še preostalih 21 nogometašev del prvega velikega nemškega derbija v sezoni. Der klassiker med serijskim nemškim prvakom Bayernom in njegovimi rivali iz Dortmunda bo v tej sezoni na sporedu drugič, pred tem so v superpokalnem srečanju v Dortmundu slavili Bavarci (0:2). Z zmago Bayerna se bo bavarska »okej« jesen spremenila v dobro, za Dortmund pa bi morebitne tri točke pomenile nekaj potrebne nove identitete za lažje nadaljevanje sezone.

ATLETICO - REAL MADRID (SOBOTA, 20.45)
Na el clasico bo treba počakati še teden manj kot mesec dni, letos prihaja šele z Miklavžem in v tem pogledu je treba imeti kar nekaj potrpljenja. Toda v zadnjih letih Španija ni niti približno tako zelo odvisna od tekme vseh klubskih tekem, nekaj obračunov se ji je v vseh pogledih dovolj približalo in nocojšnji je po tem kriteriju morda celo na prvem mestu. Navsezadnje gre za dvoboj nasprotnikov, ki sta se pomerila v dveh od zadnjih treh finalov elitne lige prvakov. Mestni derbi oziroma El Derbi madrileño, ki bo na sončni strani Alp pod posebnim drobnogledom tudi ali predvsem zaradi Jana Oblaka.

MILAN - INTER (NEDELJA, 20.45)
Niso daleč časi, ko konkurenca ne bi imela nobenih možnosti. Ko bi se tekme Atletico – Real, Manchester United – Arsenal in Borussia – Bayern morale kolektivno prikloniti tedaj edinstvenemu milanskemu derbiju in mu v okviru sanjskega konca tedna priznati popolno nadvlado. Danes je drugače, danes je obračun prestolnice mode zraven le po kriteriju stare slave, z vsemi ostalimi kriteriji pa ima velike težave. Tudi ali predvsem kar se boja za vrh, za naslov tiče. A Derby della Madonnina je še vedno... No, prav to, Derby della Madonnina.