Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.11.2016 15:36:26
Deli članek:

Mihajlović: Hišo mi je podrl najboljši prijatelj

Reuters
Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović je v pogovoru za Corriere dello Sport dejal, da je njegovo rojstno hišo med vojno leta 1991 zrušil eden izmed njegovih najbolših prijateljev.

Na Hrvaškem prav v teh dneh obeležujejo 25 let od padca Vukovarja, ki je postal in ostal simbola hrvaškega upora. Iz tistih krajev, iz bližnjega Borova sela, izhaja tudi nekdanji srbski nogometaš, danes pa trener Torina Siniša Mihajlović. V pogovoru za Corriere dello Sport se je med drugim dotaknil tistega tragičnega leta 1991. Ko je bil sam s Crveno zvezdo na vrhu Evrope, je v njegovem rodnem kraju divjala vojna in so se prek puškinih cevi gledali še dovčerajšnji sosedje in prijatelji.

„Prva hiša, ki je bila uničena, je bila moja. Uničil jo je moj dober prijatelj, ki je bil Hrvat. Bila sva kot brata. Nisem mogel dojeti, da je to lahko naredil, vseskozi sem globoko v sebi čutil bolečino in dvom. Potem smo leta kasneje igrali s Hrvati, pa je nekega dne ta prijatelj prišel v hotel. Začela sva se pogovarjati in dejal mi je, da je bil prisiljen to storiti, saj so vsi vedeli, da sva prijatelja. Rekel mi je, da je poskušal na vse možne načine mojim staršem dopovedati, da morajo oditi. Potem je moral zrušiti mojo hišo, drugače bi ga ubili,“ pravi Mihajlović, ki je v preteklosti tudi trdil, da je v rojstni hiši na zidu visela slika z njegovo podobo, katero so potem Hrvati iuporabljali kot tarčo.