Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.11.2016 17:45:38
Deli članek:

Kakšni družini, vse je zapustil klubu

vszi

S severa Evrope prihaja nenavadna zgodba. Švedski nogometni klub Malmö FF bo znova malce napolnil blagajno, kar samo po sebi ni nič nenavadnega, sploh glede na to, da gre za najbogatejši klub v državi. Zanimiv pri tem je predvsem način, Malmö se je namreč znašel med dediči v eni izmed zapuščinskih razprav.

Pravzaprav je klub edini dedič, eden njegovih zdaj že pokojnih navijačev je namreč vse svoje premoženje zapustil ljubljenemu klubu. In da ne boste mislili, da gre za nekaj sto ali morda nekaj tisoč evrov. Ne, pokojni možakar je bil precej premožen človek, med drugim je imel v lasti stanovanja v samem centru mesta, pa bi lahko na koncu dediščina znašala tudi nekaj milijonov evrov.

V klubu so presenečeni in navdušeni, pa hkrati žalostni, zaradi navijačeve smrti seveda, nad nepričakovanim darilom z neba, koliko bodo dejansko dobili pa bo znano šele po koncu zapuščinskih postopkov.

Ali je bil pokojnik jezen na družino ali pa je (bila) ljubezen do kluba resnično tolikšna, ni znano, klub naj bi z denarjem ustanovil sklad, iz katerega bi potem črpal sredstva za financiranje talentiranih igralcev, vsaj takšna je pokojnikova želja.

Navijaška ljubezen resnično ne pozna meja. Je večja od življenja samega oziroma se nadaljuje tudi po smrti.