Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.11.2016 09:21:20
Deli članek:

Fantje, prisežem na sina, to je moj najsrečnejši dan v življenju (video)

youtube

V javnost je nekaj mesecev po koncu EP pricurljal videoposnetek Ronaldovega govora v portugalskim slačilnici neposredno po osvojitvi naslova evropskega prvaka.

Za Cristiana Ronalda je bilo to evropsko prvenstvo 2016 polno vzponov in padcev. Bilo je to nenavadno, bizarno popotovanje, bila je to zgodba, kot nalašč za velika platna. Proti Islandiji je postal tarča posmeha, proti Avstriji je zgrešil enajstmetrovko, potem zabil dva gola Madžarski, odločil polfinale, da bi v finalu sledile solze. Najprej solze žalosti in silnega razočaranja, potem pa še solze sreče po osvojitvi naslova evropskega prvaka

In zdaj, kot pika na i, za nek popoln konec, za nek epski epilog, je luč dneva ugledal še njegov epski (na)govor v slačilnici neposredno po finalu in osvojitvi naslova. Govor, ki je do zdaj nekako uspel ostati skrit pred očmi širše javnosti. A bila bi velika škoda, če dejansko enkrat ne bi prišel v javnost.

Bil je namreč to Ronaldo, kot ga morda še niste videli. Ronaldo v neki drugi, drugačni luči. Up Close & Personal. Od blizu in zelo osebno. Njegov govor v slačilnici neposredno po osvojitvi naslova evropskega prvaka, ki je do zdaj, presenetljivo, ostal skrit pred očmi širše javnosti. Iz duše, iz dna srca. Izjemno čustveni Ronaldo v nekem monologu, pri katerem bo marsikdo dobil kurjo polt in v katerem ni ne sledu o sebičnosti, nadutosti, egoizmu in bogsigavedi še čem, kar se ponavadi pripisuje sijajnemu Portugalcu. Slabi dve minuti, toda kakšni dve minuti!

„Nihče ni verjel v Portugalsko, toda uspelo nam je. To je en najsrečnejših dni v mojem življenju. Pozabite individualna priznanja, pozabite ligo prvakov, to, danes tukaj, to je najsrečnejši trenutek v mojem življenju. Jokal sem že trikrat ali štirikrat... To je lovorika, ki je manjkala in hvala vsem vam, igralcem strokovnemu štabu ter vam trener. Vaša vera v nas se me je resnično dotaknila,“ so le delčki iz tega monologa. Sijajno, ganljivo, navdihujoče, izberite po želji oziroma vsakega po malem.

youtube