Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič, Jurij Završnik
Jure Bohorič, Jurij Završnik
19.11.2016 08:41:49
Deli članek:

Milan Mandarić v velikem intervjuju: Nisem ne dedek Mraz, ne stric iz Amerike

Grega Wernig

»Oprostite, ker vas motim, ampak … Veste, gospod predsednik mora na osnovno šolo. Pričakujejo ga na podelitvi priznanj. Saj ne zamerite?« Nismo. Milan Mandarić nam je pred tem namenil 50 minut. Dovolj, da smo izvedeli vse, kar nas je zanimalo. Od Protege do Stojića. Od tega, koliko denarja je že vložil, do tega, koliko časa bo še ostal.

Se še spomnite, da ste svoj prvi veliki intervju po prevzemu Olimpije dali prav za naš časnik?
Seveda. Mislim, da smo ga naredili, še preden je bilo vse skupaj povsem uradno zaključeno.

Morda. No, tedaj ste bili še kako presenečeni nad tem, v kako slabem stanju je bila Olimpija.
Uh, grozno je bilo! Nismo imeli svoje pisarne. Kaj pisarne, še pisala nismo imeli! Ali povojev za nogometaše … Tega še nikdar nisem nikjer videl. V Angliji so še v sedmi amaterski ligi klubi v boljšem stanju. Ničesar nismo imeli. Ponavljam, ničesar!

Nekateri so pričakovali, da boste prevzeli Olimpijo in začeli razmetavati z denarjem. Da boste vsak prestopni rok vložili milijone v prestope. Bili so takšni, ki so bili prepričani, da boste kot dober stric iz Amerike, kot dedek Mraz … Spet drugi pravijo, da vas zanima le posel. Resnica je verjetno nekje vmes?
Če želiš biti uspešen, potrebuješ dve stvari: srce in glavo. Srce je pomembno, a ni dovolj. Sploh pa je premalo, če nimaš na ramenih prave poslovne glave. Na koncu dneva mora biti stanje v finančnih knjigah uravnovešeno. Če bi rekel, da me posel ne zanima, bi lagal. Če me ne bi, potem tudi Olimpija nikdar ne bo to, kar mora biti. Real je pojem nogometa, institucija v pravem pomenu besede. Ampak tudi pri njih morajo 'balansirati' knjige ne glede na to, kdo in kako plača. Ronaldo je vreden 100 milijonov evrov, zato ga tudi ne prodajo, ker teh 100 milijonov dobijo z njegovimi dresi. Nogomet je posel. Zagotovo nisem prijazni stric iz Amerike, tudi dedek Mraz nisem. Sem Milan Mandarić, človek, ki denarja ne meče skozi okno.


CELOTEN INTERVJU O TEM, ZAKAJ JE MORAL ODITI NENAD PROTEGA, ZAKAJ NI PRIŠEL MIRKO VUČINIĆ, PA O VANOLIJU, ELSNERJU, DEDKU MRAZU, STRICU IZ AMERIKE, PLAČAH NA PETNAJSTI DAN V MESECU IN TRENING CENTRU, KI GA (ŠE) NI, O VSEM TEM IN ŠE MARSIČEM, SI LAHKO PREBERETE NA 4 STRANEH V SOBOTNI ŠTEVILKI EKIPE SN ALI NA TRAFIKA24.SI