Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.04.2016 23:10:22
Deli članek:

V gosteh zmagala Šahtar in Sevilla

Reuters

Na prvih četrtfinalnih tekmah evropske lige si nobena ekipa ni priigrala odločilne prednosti. Nogometaši Seville in Šahtarja so zmagali v gosteh z 2:1, Villarreal je z enakim rezultatom doma premagal Sparto iz Prage, Borussia Dortmund in Liverpool pa sta se razšla 1:1.

Pred povratnimi tekmami, ki bodo 14. aprila, so bili do 89. minute v lepi prednosti igralci iz Donjecka, vendar je nato Braga prek Wilsona Eduarda zadela gol upanja. Za Ruse sta bila natančna Jaroslav Rakitskij (45.) in Facundo Ferreyra (75.).

Španski obračun v Bilbau je dobila Sevilla, ki je do 56. minuti zaostajala. Aritz Aduriz je Baske popeljal v vodstvo v 48. minuti, izenačil je Thimothee Kolodziejczak, zadetek za zmago pa je dosegel Vicente Iborra (83.).

Zadetek prednosti bo v Pragi branil Villareal, ki je zadel že v 3. minuti po strelu Cedrica Bakambuja, gostje so izenačil tik pred odhodom na odmor (Jakub Brabec), za 2:1 pa je v 63. minuti znova zabil Bakambu.

Prvi del derbija četrtfinala v Dortmundu je nakazal izenačenost ekip. Povedli so Angleži v 36. minuti (Divock Origi), Mats Hummel pa je izenačil v 48. minuti.