Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
07.04.2016 13:02:04
Deli članek:

Švedski trener s hudimi obtožbami na račun Ibrahimovića

Reuters

Švedsko pretresajo obtožbe, ki jih je na račun Zlatana Ibrahimoviča izrekel upokojeni švedski atletski trener Ulf Karlsson.

Zlatan Ibrahimović je spet v središču pozornosti, tokrat pa se je na udaru znašel zaradi hudih obtožb s strani švedskega atletskega trenerja Ulfa Karlssona.

Karlsson je dejal, da je Ibrahimović med leti 2004 in 2006, ko je nosil dres italijanskega Juventusa, jemal prepovedana sredstva. "Ibrahimović je v šestih mesecih pridobil deset kilogramov, to je nemogoče za takšno obdobje. Prepričan sem, da je jemal prepovedana poživila. Tudi drugi švedski igralec Albin Ekdal je pridobil osem kilogramov," je za švedski Sport Bladet dejal nekdanji švedski atletski trener in nadaljeval: "Mislim, da je bilo to nekaj običajnega pri Juventusu. Imeli so zdravnika, ki je bil pred tem že suspendiran za 22 mesecev."

Ob tem je še pojasnil, da nima nič osebnega proti nogometnemu zvezdniku, ampak je le želel opozoriti na velik problem zlorabljanja dopinga v ekipnih športih.

Na te obtožbe se je že odzvala tudi švedska nogometna zveza in v kratkem sporočilu za javnost zapisala: "Te obtožbe so nas presenetile, še posebej zato, ker ni nobenega dokaza. Ne želimo si ugibati, zakaj je to Karlsson dejal, gre pa za čisti absurd."