Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
07.04.2016 14:17:16
Deli članek:

Dortmundčani razočarani nad Kloppovo izjavo

Reuters

Nocoj se bosta v prvi četrtfinalni tekmi lige Europa v Dortmundu pomerila Borussia in Liverpool. Hkrati pa se bo prvič zgodilo, da se bo gostujoči trener Jürgen Klopp vrnil na stadion, kjer je preživel sedem let.

V Dortmundu je 48-letni strokovnjak še vedno zelo priljubljen. Da ga ljudje dobesedo obožujejo, je mogoče videti praktično ob vsaki priložnosti.


Trener, ki je znan po svojem čustvenem spremljanju tekem, se je prav zaradi tega povsod, kjer je delal, prikupil navijačem. In v tem pogledu se seveda ne more niti noče spremeniti. Toda ravno zaradi svojega temperamenta je včeraj z eno izjavo razočaral marsikaterega navijača Borussie, čeprav nikakor ni rekel nič takega, česar ne bi mogli razumeti.

Na vprašanje, ali bo proslavil morebitni zadetek, ki bi ga dosegel Liverpool, je odgovoril pritrdilno: "Ne bom šel na stadion, vzel kakšno tableto in zaradi tega ne bom proslavljal zadetka," je izjavil Klopp, in nadaljeval: "Če ga zabijemo v prvi minut, ne bom tekel ob avt črti. Če pa bo zadetek pomemben, mogoče odločilen, potem je proslavljanje nekaj povsem normalnega. Seveda bom proslavljal zadetek, to sem počel že, ko sem se z Borussio vrnil v Mainz, kjer sem preživel 18 let. Za Mainz sem naredil vse, za Dortmund sem naredil vse in tudi za Liverpool bom naredil vse, tako to je."

Klopp bo torej (povsem razumljivo in legitimno) naredil vse, da svoj nekdanji klub spravi na kolena. In to je tudi povedal, na svoj način seveda: "Vsi smo začeli igrati proti svojim najboljšim prijateljem, toda ne morem se spomniti trenutka, da ne bi želel zmagati, ker igram proti najboljšemu prijatelju. To je navadno sran*e," je razložil in pri tem se mu je na obrazu razširil širok nasmeh.