Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.04.2016 07:40:37
Deli članek:

Filipe Luis: Barcelona je zaščitena (video)

Reuters

Sinočnji prvi polčas četrtfinala lige prvakov med Barcelono in Atleticom se je končal z zmago domače ekipe - bilo je 2:1. Po vodstvu gostov je dva zadetka za Barco dosegel Luis Suarez in Kataloncem omogočil, da bodo v špansko prestolnico odpotovali z minimalno prednostjo.

Že v 25. minuti je za hladno prho na stadionu Camp Nou poskrbel Fernando Torres, ki je goste popeljal v vodstvo. Deset minut pozneje pa je izkušeni napadalec prejel drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho.


Domači so to izkoristili ter prek Luisa Suareza prišli obrnili rezultat v svoj prid in na koncu slavili z 2:1.

Trener Atletica Diego Simeone za poraz nikakor ni krivil Torresa, temveč je prst usmeril v glavnega delivca pravice Felixa Brycha. Na vprašanje, kdo je bil kriv za Torrresovo izključitev, je kot iz topa ustrelil: "Zagotovo ne Torres," nato pa je ob vprašanju o dveh prekrških Luisa Suareza, ki bi bil lahko izključen po tem, ko je v prvem polčasu brutalno brcnil Juanfrana, in po bližnjem srečanju s Filipejem Luisem, katerega je na začetku drugega dela igre z roko udaril po obrazu: "Ne morem reči, kar si želim. Premisliti moram, kaj govorim, saj ne bi rad rekel ničesar, česar ne bi smel."

"Bili sta več kot dve takšni situaciji," je bil krater argentinski strokovnjak, ki ni želel povedati ničesar več, ker se je bal kazni.

Precej bolj zgovoren je bil Filipe Luis, ki mu je za morebitno kazen očitno vseeno. "Izključitev je bila povsem nepravična in je spremenila potek tekme. Barcelona je zaščitena, ko igraš proti njej, se še kako dobro zaveš, za kako močen klub gre. Zaveš se bojazni, kaj bi se zgodilo, če bi Barcelona izpadla. To bi bil velik udarec za Uefo. Suarez je nekaj podobnega naredil že proti Realu in nikakor mi ni jasno, kaj mora igralec Barcelone še narediti, da bi dobil rdeči karton. Fernando, dva prekrška, dva kartona. Sodnik ni videl veliko derbijev med Atleticom in Barcelono, tam bi bilo osem rdečih kartonov. V prvenstvenem dvoboju sem bil upravičeno izključen, toda nasprotne ekipe ne obravnavajo enako. In prav to me boli."