Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
05.04.2016 20:00:51
Deli članek:

Ubežal smrti, ne pa tudi kazni

Napadalca angleškega Norwicha Dieumercia Mbokania bo morda nogometna zvezda DR Konga kaznovala, potem ko je izpustil dve tekmi kvalifikacij za afriški pokal. Nič nenavadnega, če ne bi poleta na črno celino zamudil zaradi terorističnega napada na letališču v Bruslju.

Pravzaprav bi lahko zapisali, in ob tem prav nič pretiravali, da je Mbokani ubežal smrti. Ko so se namreč na letališču Zaventem razstrelili samomorilski napadalci in s seboj v smrt odpeljali šestnajst ljudi, je bil sam pred letališko zgradbo in v napadu ni bil ranjen. Življenje mu je prej ko slej rešila žena, ki je vztrajala, da pred vhodom počakata na prijatelja, medtem ko je želel sam nemudoma v zgradbo. Na srečo je obveljala ženina.

Pretresen je ostal v Bruslju in za razliko od rojaka Cedrica Bakambuja, ki igra za španski Villarreal, ni poletel v Kinšaso. Ni želel, mogel, hotel,... Da ob tem ni naletel na razumevanje matične zveze je milo rečeno, slednja je namreč napovedala celo sankcije.

"Že res, da so bile na letališču težave, toda tudi Bakambu je obtičal v Bruslju, pa je našel drugo pot prek Charleroija in naredil vse, da je prišel v Kinšaso. Poklicali smo Mbokania, mu ponudili alternative, a nas je zavrnil," je dejal predsednik tamkajšnje zveze Constant Omari in dodal, da je njegova nadaljnja reprezentančna kariera pod velikim vprašajem. "Mislite, da ga potrebujemo? Raje izgubim, a z discipliniranimi igralci."