Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.04.2016 19:53:11
Deli članek:

Mendy: Zaporedne zmage kažejo, da nam dobro uspeva

Drago Wernig - TAKA

Francoski nogometaš Jean-Philippe Mendy je bi pričakovano po tekmi z Gorico, na kateri je zabil dva gola, odlično razpoložen, kar se je videlo tudi iz njegovih odgovorov, ko se je pogovarjal s sedmo silo.

Maribor je na gostovanju v Novi Gorici ostal še štirinajstič zapored neporažen, kar je pokomentiral tudi Mendy."Tradicijo je treba spoštovati," je dejal v šaljivem tonu, nato pa bolj resno nadaljeval: "Zelo sem vesel teh treh točk, za nas so večkratnega pomena. Dosledno smo upoštevali trenerjevo taktiko, odlično se je izšlo. Čeprav smo vmes zapravili nekaj priložnosti, ni bilo prisotne nervoze. Ob takšnem delu v zadnjem obdobju, s takšno igro, kot smo jo prikazali, se drugače ni moglo razplesti. Bili smo ves čas nevarni, ustvarjalni v igri. Res dobra predstava in zaslužena zmaga." 

Francoski napadalec je bil v zadnjem času povsem na stranskem tiru, a v mestu vrtnic mu je trener Darko Milanič zaupal mesto v začetni enajsterici, ki ga je Mendy odlično izkoristil: "Odziv celotne ekipe je povedal vse. Bili smo nagrajeni za trud, za to trdo delamo. Ko zmagamo, smo veseli, status strelca pa pomeni le dodatno nagrado. Priznam, da sem si res močno prizadeval, da bi zatresel mrežo, a sem se najprej boril za zmago, za svoj prispevek k deležu k ekipnem uspehu. Vesel sem, da sem dobil priložnost. Ko čakaš, da napoči tvoj trenutek, še bolj zavzeto delaš. Konkurenca je velika, povsem razumljivo je, da vedno ne moremo biti vsi na igrišču. Ko smo, pa je treba storiti vse za Maribor!"

Mendy je z dvema  zadetkoma postal celo najboljši strelec Maribora v letošnji sezoni, sam pa pravi, da se s tem, kdo bo na koncu najboljši strelec kluba, ne obremenjuje: "Če bomo prvaki… Potem je razumljivo, da nič drugega ni pomembnega. Posamični dosežki ne štejejo, le da je trofeja v naših rokah. Vsi se bomo borili na treningih za mesta v ekipi in skušali izkoristiti ponujeno priložnost na tekmah, trener pa bo določil, kdo bo igral." 

Za konec je Francoz pokomentiral tudi boj za naslov prvaka: "Ne oziramo se na razliko, ne ustvarjamo si dodatnega pritiska. Gremo po svoji poti in zaporedne zmage kažejo, da nam dobro uspeva."