Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
05.04.2016 22:46:17
Deli članek:

Torres mesto junaka prepustil Suarezu

Reuters

Barcelona je pred svojimi navijači z 2:1 premagala Atletico našega Jana Oblaka, potem ko se je znašla v zaostanku in potem ko je izjemno pomembno vlogo odigrala izključitev na strani gostov, o kateri je in bo ogromno govora. Bayern je težje in nižje od pričakovanj premagal Benfico.

Od junaka do bedaka v 11 minutah. So njegova najljubša stranka, proti nikomur drugemu ta napadalec, za katerega se zdi, da so najboljša leta že zdavnaj minila, ni zabil tolikokrat, kot prav proti Barci. S svojim enajstim golom katalonskemu velikanu je Atleticu v prvem delu odškrnil vrata polfinala, branilce naslova pa pahnil v škripce. A kaj ko je le dobrih deset minut kasneje Fernando Torres (prestrogo?) prejel drugi rumeni karton, Barcelona pa je z igralcem več na krilih Luisa Suareza naredila preobrat.

ŠE TRETJIČ 2:1
Barcelona in Atletico sta se v tej sezoni pomerila tretjič vsi trije dvoboji pa so se končali z 2:1 korist Kataloncev. Ti so imeli tokrat nekoliko lažje delo, saj so več kot polčas igrali z igralcem več. Fernando Torres, strelec vodilnega zadetka Atletica v 25. minuti, že 11. v 15 nastopih proti Barci, je namreč deset minut zatem dobil drugi rumeni karton in moral iz igre.

Zatem so nogometaši Barcelone prevzeli pobudo in tudi preobrnili rezultat. Junak tekme je postal urugvajski zvezdnik Luis Suarez, ki je bil avtor obeh golov gostiteljev, in sicer v 63. in 75. minuti. Barcelona je sicer zapravila še nekaj priložnosti, med drugim je Lionel Messi v 49. minuti s "škarjicami" zgrešil cilj, Neymar je malce zatem zadel okvir gola, v 56. minuti pa je njegov strel z glavo ustavil Oblak. Neymar je še enkrat zgrešil, Suarez pa zabil po strelu Jordija Albe in podaji Danija Alvesa.

ŽE V DRUGI MINUTI
Na drugi tekmi večera je Bayern do zmage prišel že v drugi minuti, ko je bil z glavo uspešen Arturo Vidal. Tekma sicer ni bila spektakularna, priložnosti je bilo malo, čeprav so Bavarci ves čas prevladovali. A Benfica je pokazala, da je čvrsta ekipa in bo povratno tekmo začela z upanjem na izločitev nemškega velikana.

Benfica je nalete Bayerna ustavljala relativno lahko, najbolj nevarni so bili Nemci v 19. minuti, ko je volej Thomasa Müllerja obranil Ederson, v 36. minuti pa je Vidal spet z glavo za malo zgrešil cilj. Bavarci so bili blizu zadetka še v 81. minuti, ko je poskus Roberta Lewandowskega ustavil Ederson. Edini nevarnejši poskus pa je Benfica sprožila v 58. minuti, ko je Manuel Neuer posredoval po strelu Jonasa.


- torek, 5. aprila:
Barcelona – Atletico 2:1 (0:1)
Suarez (63, 74); Torres (25)

Bayern – Benfica 1:0 (1:0)
Vidal (2)

- sreda, 6. aprila:
20.45 Wolfsburg - Real Madrid

20.45 Paris St. Germain - Manchester City