Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.04.2016 18:47:19
Deli članek:

Eleke brez milosti do nekdanjega moštva: Storil bom vse za Olimpijo!

Nikola Miljković

Blessing Eleke se bo prvič, odkar je pozimi iz Nove Gorice prestopil v Ljubljano, vrnil k svojemu bivšemu klubu.

Mladi nigerijski napadalec, ki je v jesenskem delu sezone navduševal v dresu Gorice in za vrtnice prispeval 12 prvenstvenih zadetkov, bo torej prvič zaigral proti svojemu bivšemu klubu. Čeprav so nekateri ob vrnitvi "na kraj zločina" sentimentalni, pa Blessing Eleke ni eden izmed njih. 

"Sedaj sem igralec Olimpije, zato bom storil vse, kar je v moji moči, da prispevam pomemben delež h končnemu uspehu svojega moštva. Zavedamo se, da nas čaka neugoden tekmec s tehnično podkovanimi posamezniki, toda naš cilj je znan – zmagati in ohraniti prednost pred najbližjimi konkurenti," je dvoboj z Goričani napovedal Nigerijec. 

Napadalec Olimpije se je v prejšnjem krogu prvič, odkar si je nadel zeleno-beli dres, vpisal med strelce, ko je dosegel gol proti Krki. "Tudi ko mi ni steklo na začetku spomladanskega dela sezone, sem verjel v svoje sposobnosti. Le trdo delo bo obrodilo sadove. Tega se zavedam od prvega dne, ko sem prestopil v Olimpijo. Vesel sem, da smo tudi med reprezentančnim premorom uspeli ohraniti visoko raven forme, ki se bo le še stopnjevala," je dejal Eleke. 

"Gojimo sistem igre, v katerem se cela ekipa brani in na drugi strani napada. Zavedam se, da je moja primarna naloga doseganje zadetkov, toda to ne pomeni, da moji soigralci nimajo pravice zadevati. Zadetek v Novem mestu mi je vlil novih moči, zato iskreno upam, da bom uspešen tudi v Novi Gorici. Verjamem, da bomo vknjižili nove tri točke," je še dodal talentirani napadalec.