Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.03.2016 19:07:03
Deli članek:

Nesojeni trener ljubljanske Olimpije dobil novo službo

vszi

Sloviti Harry Redknapp se vrača iz začasnega pokoja.

Ko je Olimpija decembra lani odpustila Marijana Pušnika, je bilo kar nekaj trenerjev, ki so bili v igri za prevzem kluba iz Ljubljane. Milan Mandarić se je ogrel tudi za Harryja Redknappa in čeprav so bili številni prepričani, da gre zgolj za "medijsko nakladanje", je prvi mož zeleno-belih kasneje dejansko potrdil, da se je pogovarjal tudi z njim. No, k sodelovanju ga dokaj pričakovano ni uspel pritegniti, je pa izrazil upanje, da se mu bo nekoč v Stožicah pridružil kot njegov osebni svetovalec.

A zdi se, da se tudi takšen scenarij še nekaj časa ne bo uresničil. Že 69-letni Redknapp, ki je bil pred časom kandidat za angleškega selektorja, je namreč našel novo službo. Postal je športni direktor Derby Countyja, ki se v tej sezoni bori za preboj v premier ligo. Redknapp bo to vlogo sprva opravljal do poletja, nato pa bo morda še podaljšal pogodbo. Čeprav bo športni direktor, bo imel, kot poročajo otoški mediji, tudi besedo pri vodenju članske ekipe.

Redknapp je bil v nogometu nazadnje aktiven lani, ko je kot trener vodil Queens Park Rangers, pred tem je bil tudi trener Tottenhama, Southamptona, West Ham Uniteda in Bournemoutha, hkrati je z Mandarićem sodeloval tudi pri Portsmouthu.