Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.03.2016 18:08:00
Deli članek:

Norčevanje iz nasprotnika? Da ni Južnoafričan malce pretiraval... (video)

vszi

V Južni Afriki odmeva poteza nogometaša enega od tamkajšnjih najvidnejših klubov.

Derbi Soweto velja za enega najbolj pomembnih v afriškem nogometu. Vsako leto je na sporedu v Južni Afriki, strasti so razvnete, ko se pomerita kluba Kaizer Chiefs in Orlando Pirates. Slednja sta se prvič pomerila že leta 1970, zadnji je bil na sporedu nedolgo tega, ko so Orlando Pirates v pokalu slavili z 2:0.

Na stadionu FNB v Johannesburgu, na katerem je bila leta 2010 odigrana tudi finalna tekma svetovnega prvenstva, je bil eden od junakov zmage domačih tudi Thabo Rakhale, 25-letni nogometaš, ki se sicer ni vpisal med strelce, a je odigral dobro tekmo. No, toda bolj kot njegova predstava v južnoafriški javnosti odmeva poteza, s katero je postregel v sodnikovem dodatku. Nekateri pravijo, da je s tem želel pokazati zgolj svoje znanje, spet drugi so ga nemudoma obtožili šopirjenja in podcenjevanja že premaganega tekmeca ter predvsem tega, da je občutno pretiraval.

Ob tem je zanimivo tudi, da ko so se v južnoafriško debato o tem, ali je ravnal prav ali ne, vpletli še tuji mediji in bili ob tem vse prej kot "prijazni", so številni v tej državi zavzeli odločno stališče: "Če to počne Rakhale, je podcenjevanje nasprotnika, če to počnejo Neymar in ostali svetovni zvezdniki, pa čudovite in enkratne nogometne sposobnosti. Dvoličnost!"