Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.02.2016 17:34:15
Deli članek:

Kitajci z nemoralno ponudbo za Wayna Rooneyja

Reuters

Nogometna Evropa se lahko upravičeno boji kitajskega trga, kajti v Aziji so se resno lotili najpomembnejše postranske stvari na svetu, nemoralne ponudbe pa kar dežujejo. Zadnjo je prejel Wayne Rooney.

Kitajski klub  Shanghai Shenhua je namreč potrkal na vrata Manchester Uniteda z zares nemoralno ponudbo. Rdečim vragom klub, ki ga s klopi vodi Gregorio Manzano, namreč ponuja neverjetnih 27 milijonov funtov odškodnine (skorajda 35 milijonov evrov) za svobodo njihovega kapetana. 

Če je odškodnina nekako normalna, logična in pričakovana, pa je plača, ki jo Kitajci ponujajo kapetanu angleške izbrane vrste zares brutalna. Že tako ali tako je Rooney najboljše plačani nogometaš Manchester Uniteda, kajti na Old Traffordu zasluži 260 tisoč funtov tedensko (334.000 evrov), Shanghai pa mu ponuja skorajda 100-odstotno povišico. 

Verjeli ali ne, kitajski prvoligaš nudi Rooneyju tedensko plačo v višini 500 tisoč funtov (okrog 642 tisoč evrov) oziroma letno plačo v višini 26 milijonov funtov (33,4 milijonov evrov). Ker mu ponujajo triletno ponudbo, to z drugimi besedami pomeni, da bi lahko Rooney na kitajski avanturi zaslužil vrtoglavih 100 milijonov evrov!