Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.02.2016 11:01:58
Deli članek:

Joj, Aleš Mertelj, v prvenstvu tega nikar ne ponovi! (video)

Drago Wernig - TAKA

Ob porazu Maribora na tekmi z Dniprom si je Aleš Mertelj privoščil nedopustno napako.

Maribor je dobil novega napadalca. Prihoda Milivoja Novakovića so se razveselili praktično vsi, bržčas tudi trener Krunoslav Jurčić. No, čeprav bi bil strokovnjak iz Hrvaške morda še nekoliko bolj vesel, če bi dobil novega nogometaša za desni bok. Tam ima Maribor v tem trenutku brez kančka dvoma največ težav, v prvi vrsti zaradi poškodbe Mateja Palčiča in seveda odhoda Petra Stojanovića.

Med pripravami na drugi del sezone je Jurčić na ta položaj večkrat postavil najstnika Adisa Hodžića, hkrati je težave skušal rešiti tako, da je tja nekajkrat potisnil vezista Aleša Mertlja. Temu je bilo tako tudi na četrtkovi prijateljski tekmi z Dniprom, ki so jo Štajerci izgubili z 0:2. Eden od krivec za poraz je bil sicer prav Mertelj, ki si je pri drugem golu Ukrajincev privoščil res šolsko napako, ki se tako izkušenemu nogometašu dejansko ne bi smela privoščiti.

No, napake se seveda vseeno dogajajo, za Maribor je bolje, da se mu na prijateljskih tekmah. A ko se bo začelo zares, prostora za takšne poteze ne bo več. In prav zato bo moral Jurčić še kako resno premisliti, kako dejansko zapolniti vrzel na desni strani obrambe.