Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.02.2016 11:21:10
Deli članek:

Osramočeni Blatter: Moje slovo je žalostno

vszi

Suspendirani Sepp Blatter se počasi poslavlja od predsedniškega mesta Mednarodne nogometne zveze, v četrtkovem intervjuju za francoski radio RMC pa je priznal, da je žalosten zaradi narave odhoda z delovnega mesta. Ostal je brez obrambe, je med drugim izpostavil Švicar.

"Slovo, ki ga pripravljajo zame, je žalostno. To so položaji, proti katerim nihče nima obrambe, kar naenkrat ostaneš brez prijateljev," je za RMC povedal Blatter, ki je prepričan, da so njegovi dosežki, ko je bil predsednik Fife, vredni pohvale. "V zadnjih 40 letih smo razvili nogomet. Nikoli ni bil tako dober, kot je zdaj. Rabite le ogled lige prvakov, da vidite kakovost nogometa."

Blatter, ki bo prihodnji mesec dopolnil 80 let, je sicer sam napovedal, da bo odstopil z mesta predsednika Fife, to je storil nekaj dni po tem, ko je dobil maja lani peti mandat. Takrat ni več čutil podpore, tudi zaradi korupcijske afere je s sodelavci tonil vse globlje. Naslednika bo dobil 26. februarja, kdo je njegov favorit, pa Blatter ni želel povedati.

"Ne smem izbirati. Jaz ne smem intervenirati," pravi Švicar in dodaja, da je govoril s štirimi od petih kandidatov, tudi številne nacionalne zveze so z njim vzpostavile stik in ga povprašale, koga naj volijo. "Rekel sem jim: Volite, kogar želite, kdor je najboljši za Fifo v vaši duši in prepričanju," je zaključil 79-letnik.