Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.02.2016 16:05:55
Deli članek:

Olimpija potrdila to, kar so že Rusi, in razkrila višino odškodnine

fclm.ru

Koliko je Olimpija zaslužila s prodajo Ezekiela Hentyja v Lokomotivo?

Malce po Lokomotivi je prestop Ezekiela Hentyja v Moskvo potrdila tudi Olimpija. Ob tem so Ljubljančani razkrili, koliko je prestop vreden, dejansko so zaslužili toliko, kolikor se je šušljalo v zadnjem tednu dni. Na račun zeleno-belih je kapnilo kar pet milijonov evrov, kar je z naskokom največji prodajni znesek v zgodovini slovenske nogometne lige.


"Kot predsednik Olimpije lahko povem, da je zgodba o prestopu Ezekiela Hentyja v Lokomotiv zaključena. V minulih dneh sem dostikrat poudaril, da sem storil vse, kar je bilo v mojih močeh, da fanta zadržimo v klubu vsaj do konca letošnje sezone. Zavrnil sem številne ponudbe, ne samo Lokomotive, ki so v zadnjem mesecu prispele na naš naslov. Moj glavni motiv je predvsem to, da se Olimpija ne glede na vse spremebe vedno bori za vrh lestvice. Na koncu sem preprosto moral popustiti igralcu in njegovemu agentu, ki sta me postavila pred končno dejstvo, da je Hentyju ponudba preprosto preveč mamljiva," je ob slovesu od Nigerijca dejal Milan Mandarić.

Prvi mož kluba iz Stožic je še dodal: "V tem trenutku je kristalno jasno, da naš motiv in entuziazem po vrhunskih dosežkih nista upadla. Upal bi si trditi, da smo vsi skupaj še bolj odločni in motivirani slediti glavnemu cilju – osvojitvi naslova državnega prvaka. Olimpija ima odlično moštvo in izjemnega trenerja, zato odhod enega nogometaša ne more biti izgovor za to, da si postavljamo nižje cilje."

Henty pa je ob slovesu dejal: "V zimskem prestopnem roku nisem želel zapustiti Olimpije, še posebej pa ne ob prvi ponudbi Lokomotive, ki je znašala 2 milijona evrov. Izpostavil pa sem željo, da lahko klub zapustim, če bo nekdo zame odštel 5 milijonov evrov ali več, saj sem želel, da ima klub veliko korist od mojega prestopa. Po prihodu iz priprav v Istri, pa mi je moj zastopnik predstavil ponudbo Lokomotive, ki jo preprosto nisem mogel zavrniti. Predsednik Milan Mandarić me ni želel spustiti iz kluba, storil je prav vse, da bi ostal v Ljubljani, toda ponudba Lokomotive je bila preprosto preveč mikavna."