Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
až
26.12.2015 09:27:16
Deli članek:

Nimate časa za ogled angleške lige? Brez panike, zaupajte superračunalniku (FOTO)

Reuters

Angleži so kralji domislic, ko gre za njihovo najpomembnejšo športno panogo. Na Otoku so namreč v pogon spravili superračunalnik, ki je natančno predvidel današnje nogometno dogajanje.

Si predstavljate, da bi imeli tisti med vami, ki se ukvarjajo s športnimi stavami natančen superračunalnik, ki bi lahko točno določil izide vsake tekme?

Brez skrbi, tudi Angleži ga nimajo, čeprav so se odločili zaupati SAM-u (Sports Analytics Machine), v ugotavljanju današnjih izidov na tako zelo priljubljeni 'Boxing day'. Na priljubljenem britanskem mediju BBC so se odločili primerjati SAM-ove napovedi s tistimi znanega analitika Marka Lawrensona

Ponavadi nekdanji branilec Liverpoola to počne v primerjavi z znanimi angleškimi osebnostmi, tokrat pa so mu pred nos pomolili kar superračunalnik, ki je (menda, tako pravijo) izjemno natančen. 

Izpod 'možganov' nanotehnologije je prišlo kar nekaj pogumnih napovedi in prav zanima nas, ali se bo vse skupaj uresničilo. Morda pa res ne potrebujemo več analitikov in poznavalcev. Kaj pa menite vi?

bbc
Napovedi Lawrensona ...

bbc
... in napovedi SAM-a